Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Omul de afaceri Nelu Iordache a spus procurorilor DNA că Silaghi a folosit un aparat de bruiaj contra interceptărilor

Omul de afaceri Nelu Iordache a spus procurorilor DNA că Silaghi a folosit un aparat de bruiaj contra interceptărilor

Un articol de: - 19 Aug 2013, 20:12
Omul de afaceri Nelu Iordache a spus procurorilor DNA că Silaghi a folosit un aparat de bruiaj contra interceptărilor Eveniment

Omul de afaceri Nelu Iordache a dat o declarație la DNA, în dosarul lui Ovidiu Silaghi, în care susţine că i-ar fi dat acestuia 200.000 de euro, pentru a nu-i fi reziliate contractele, şi că fostul ministru al Transporturilor ar fi folosit un aparat de bruiaj contra interceptărilor. În actele anchetatorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) din acest dosar se arată că Nelu Iordache a dat o declarație amplă referitoare la relația sa cu fostul ministru Silaghi.

"Când am ajuns la Silaghi Ovidiu acasă, i-am spus acestuia motivul pentru care am venit. Din ce am observat, ştia că urmează să vin la el şi ştia şi de problema rezilierii (contractelor dintre Romstrade şi CNADNR - n.r.). Încă înainte de a începe discuţia, Silaghi Ovidiu a pornit un aparat de bruiaj. După ce i-am spus pentru ce am venit, şi i-am zis că am banii la mine, precizându-i şi cuantumul sumei, mi-a zis că este ok şi m-a pus să pun banii pe o masă din cameră. În continuare, ne-am mutat în altă cameră, unde era şi ŞR, unde Silaghi Ovidiu mi-a spus că va lua legătura cu PM a doua zi dimineaţă pentru anularea rezilierii şi am băut un pahar de vin. Întâlnirea a durat aproximativ 40 minute", le-a declarat Iordache procurorilor anticorupţie.

Omul de afaceri a mai arătat că s-ar fi simțit șantajat de fostul demnitar atunci când acesta i-a cerut să extindă cursele aeriene, în schimbul achitării, conform calendarului, a sumelor de bani de la CNADNR, pentru lucrările de la autostradă.

Tot Nelu Iordache le-a spus anchetatorilor că extinderea liniilor aeriene ale Blue Air i-ar fi fost necesare, potrivit lui Silaghi, finului acestuia, în contextul candidaturii sale la şefia Consiliului Judeţean Satu Mare.

"În urma discuţiilor pe care le-am avut la acel moment cu ministrul Silaghi a rezultat că pentru a avea linişte în ce priveşte efectuarea plăţilor către Romstrade de către CNADNR trebuia să deschid rute aviatice noi cu firma B A T A, care să lege oraşul Satu Mare de Europa. Mi-a spus atunci că acest lucru îi este necesar pentru că finul lui, al cărui nume nu mi-l amintesc la acest moment, candida la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare. Din câte îmi amintesc, ulterior a şi obţinut această funcţie", a spus Iordache la DNA, declarațiile sale fiind preluate și verificate de anchetatorii anticorupție.

Iordache a mai declarat că a perceput "această solicitare ca un şantaj şi o cumpărare a liniştii în ce priveşte încasarea banilor de la CNADNR", în condiţiile în care, susţine omul de afaceri, efectuarea unor curse de la Satu Mare urma să-i aducă "o pierdere majoră lunară".

"Cu toate acestea, am fost de acord pentru că nu aveam ce să fac. În timpul discuţiei după ce i-am spus lui Silaghi Ovidiu că sunt de acord cu aceste noi rute, acesta l-a contactat telefonic pe finul său, i-a comunicat ce a discutat cu mine şi i-a spus că trebuie să se vadă la aeroport cu mine de urgenţă. Când am plecat înapoi la Bucureşti, în aeroportul din Satu Mare m-am întâlnit cu acest individ, am făcut schimb de cărţi de vizită şi i-am comunicat numele persoanei de contact din partea B A T A SA, respectiv pe G R", a mai arătat Iordache, în declarația sa, citată de Mediafax.

Parchetul General a cerut, luni, Camerei Deputaților, să declanșeze procedurile legale pentru urmărirea penală a lui Ovidiu Silaghi pentru trafic de influență. (Detalii AICI)

Nelu Iordache, turnatorul lui Silaghi la DNA
Embed:

Citeşte mai multe despre:   ovidiu silaghi,   DNA,   interceptari