Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Omul de afaceri Sorin Strutinsky, un apropiat al lui Radu Mazăre, condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare

Omul de afaceri Sorin Strutinsky, un apropiat al lui Radu Mazăre, condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare

Un articol de: Traian Avarvarei - 06 Iul 2020, 15:56
Omul de afaceri Sorin Strutinsky, un apropiat al lui Radu Mazăre, condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare Eveniment

Omul de afaceri Sorin Strutinsky, partenerul de afaceri al lui Radu Mazăre, a fost condamnat luni definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare într-un dosar de trafic de influență, scrie Info Sud-Est. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Constanța.

 

 

Sorin Strutinsky, 10 ani și 8 luni de închisoare

 

 

 

În primă instanță, în acest dosar, omul de afaceri constanțean fusese condamnat la 7 ani și 4 luni de închisoare.

Sorin Strutinsky mai are o condamnare în primă instanță la 7 ani și 10 luni cu executare în dosarul ”Polaris”, alături de Radu Mazăre.

Strutinsky este un apropiat al fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre şi al fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

În dosarul în care a fost condamnat definitiv la închisoare, Sorin Strutinsky a fost trimis în judecată de procurorii DNA în luna martie a anului 2015, fiind acuzat de comiterea mai multor infracţiuni de trafic de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată şi instigare la săvârşirea infracţiunilor de spălare a banilor, în formă continuată.

"Procurorii au stabilit că în anul 2009, el a pretins de la un denunţător o sumă de bani reprezentând un procentaj de 10% din contravaloarea facturilor fiscale ce urmau a fi încasate de către societatea comercială reprezentată de denunţător, în baza a trei contracte încheiate cu Direcţia Apelor Dobrogea Litoral (DADL).Mărturia fratelui unei victime de la Onești, despre intervenția Poliției: De la început m-au luat cu minciuni. Au zis că ...

În schimbul sumelor de bani pretinse, Sorin Strutinsky ar fi promis că îi va determina pe funcţionarii DADL şi pe cei de la Ministerul Mediului să respecte obligaţiile contractuale asumate, referitoare la plata preţului către societatea comercială respectivă", scrie sursa citată.

Ulterior, în baza pretinderii iniţiale, în perioada 2009 - 2012, Sorin Strutinsky a primit de la denunţător, suma totală de 1.286.958,17 lei, banii fiind viraţi din conturile bancare ale societăţii reprezentate de denunţător, în conturile bancare a cinci societăţi comerciale indicate de omul de afaceri.

De asemenea, între 2009-2012, Sorin Strutinsky i-a determinat pe reprezentanţii societăţii denunţătorului şi pe cei ai celor cinci firme să falsifice mai multe contracte, aceste înscrisuri fiind folosite pentru efectuarea plăţilor corespondente şi justificarea acestora în evidenţele contabile. Ulterior, el a determinat efectuarea unor operaţiuni comerciale cu caracter fictiv prin care a trasferat sume de bani din patrimoniul societăţii beneficiare a banilor publici în patrimoniul celor cinci societăţi.

 

 

 

Dezvăluiri ‘Dosar de politician’ despre Sorin Strutinsky

 

 

 

În anul 2016, jurnalistul Silviu Mănăstire dezvăluia, în cadrul emisiunii Dosar de politician de pe B1 TV, că timp de 14 ani trei oameni de afaceri: Radu Mazare, Nicusor Constantinescu si Sorin Strutinsky au controlat cu o mana de fier, politica si afacerile judetului. Sute de tranzactii imobiliare cu terenuri, retrocedari suspecte, zeci de persoane interpuse si sute de firme, contracte cu primaria constanta sunt doar piese dintr-un puzzel pe care anchetatorii trebuie sa-l descifreze.

„Consiliul Judetean a fost din 2008 feuda baronului Nicusor Constantinescu, omul care l-a propulsat in politica pe Fagdau.

Ca lucrurile sa fie si mai clare un fost asociat al primarul Fagadau din firma Blitz Grup SRL pe nume Traian Avramiuc apare asociat alaturi de Sorin Stutinsky. Strutinsky este considerat creierul financiar al gruparii Mazare.

Increngatura de relatii si complicitati de la Constanta merita sa fie trecuta intr-un manual de crima organizata”, spunea Silviu Mănăstire în primăvara lui 2016.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Sorin Strutinsky