Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Omul Gabrielei Firea face legea la Spitalul Colentina: Silvi Ifrim și-a mărit fabulos de mult salariul, în timp ce tăia veniturile altor cadre medicale

Omul Gabrielei Firea face legea la Spitalul Colentina: Silvi Ifrim și-a mărit fabulos de mult salariul, în timp ce tăia veniturile altor cadre medicale

Un articol de: - 25 Apr 2017, 13:30
Eveniment

Gabriela Firea a numit, la începutul anului, o persoană cu probleme legale la conducerea Spitalului Colentina. Silvi Ifrim fusese, în 2016, denunțată de o asistentă. După un control al Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților s-a constatat că aceasta își punea asistenta personal să prescrie rețete, ea trecând foarte rar pe la cabinet. (Detalii AICI)

Acum, ies la iveală noi detalii despre practicile profesionale ale medicului Silvi Ifrim. Șefa interimară a Spitalului Colentina aproape că și-a dublat, fără niciun criteriu legal, propriul salariu de bază, scrie EVZ.

“A dispus ca salariul său de bază să fie la nivelul pe care l-a avut la Ana Aslan. Adică, 11.424 lei, deși legea spune că aici, la un spital cu peste 400 de paturi, salariul este de doar 6.791 lei”, spun surse medicale pentru Evenimentul Zilei.

Potrivit sursei citate, legile se aplică doar dacă și cum vrea Silvi Ifrim.

Aceleași surse medicale spun că, în paralel, aceasta a emis ordine prin care “taie sporurile pentru secțiile care desfășoară activitate de terapie intensivă, a interzis efectuarea în ture de 12 cu 24 pentru asistenții șefi de secție, ca să-I aducă în situația de a aveavenituri mai mici decât asistenții pe care îi coordonează, cu toate că în fișa postului este prevăzută expres această posibilitate.

Totodată a eliminate și sporurile pentru salariații din ambulatorul integrat al spitalului.”

Toate documentele au fost semnate de ea, trecând funcția de manager, nu de director interimar, așa cum a fost numită de Firea, pe 16 ianuarie, pentru 6 luni.

La sfârșitul săptămânii trecute, aceasta a declarat că intenționează să mute mai mulți medici deramatologi într-un cabinet, pentru a face economie de spațiu, urmând ca birourile acestora să fie trasformate în saloane.

O idee foarte proastă, spun doctorii în cauză, afirmând că îi pune pe pacienți într-o postură jenantă, aceștia fiind nevoiții să se dezbrace și să-și expună problemele în fața altor pacienți.

De asemenea, aceștia o acuză pe Silvi Ifrim că îi persecută pentru că îl susțin pe fostul manager, doctorul Bogdan Andreescu, demis de Firea pentru că nu ar fi fost suficient de cald în saloane iarna trecută.

Citeşte mai multe despre:   firea
 
 
 
Loading...