Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ONG-urile au cerut CNA-ului să se sesizeze în privința Antena 3

ONG-urile au cerut CNA-ului să se sesizeze în privința Antena 3

Un articol de: B1 TV - 03 Aug 2013, 14:39
ONG-urile au cerut CNA-ului să se sesizeze în privința Antena 3 Eveniment

Postul de televiziune Antena 3 exercită presiuni asupra sistemului de justiţie, după ce a fost pusă oficial sub acuzare în dosarul de şantaj RCS RDS. Asta susţin organizaţiile neguvernamentale care au cerut Consiliului Naţional al Audiovizualului să se sesizeze în acest caz.

"Constatăm că postul de televiziune Antena 3 continuă să exercite presiuni asupra sistemului de justiţie, în special împotriva Președintelui CSM, a procurorului șef DNA și a procurorilor DNA care conduc ancheta în dosarul de șantaj care vizează şi acest post de televiziune", au susţinut reprezentanţii Fundaţiei Freedom House România, într-un comunicat de presă.

În opinia reprezentanmţilor Freedom House, acest tip de acţiuni afectează grav imaginea României pe plan extern, după ce au făcut obiectul criticilor formulate de oficialii europeni în ultimul raport MCV pentru România. În aceste condiţii, organizaţia neguvernamentală a solicitat Consiliului Naţional al Audiovizualului să se sesizeze în acest caz.

"În aceste zile derapaje similare se petrec la Antena 3, după ce DNA a dispus începerea urmăririi penale împotriva persoanei juridice Antena 3. Solicitam CNA să se sesizeze în acest caz, să garanteze respectarea autorităţii şi imparţialităţii puterii judecătoreşti şi să asigure respectarea dreptului la demnitate şi la propria imagine", explică reprezentanţii Freedom House România, care susţin că orice demers jurnalistic  trebuie să fie impartial si nu trebuie sa se substituie justiţiei şi instituţiilor publice.

ONG-urile au cerut CNA-ului să se sesizeze în privința Antena 3
Embed:


Citeşte mai multe despre:   ONG,   Antena 3,   CNA,   sesizare,   santaj