Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ONU, despre criza COVID-19: „Un virus microscopic ar putea împinge milioane de oameni în sărăcie şi foamete”

ONU, despre criza COVID-19: „Un virus microscopic ar putea împinge milioane de oameni în sărăcie şi foamete”

Un articol de: Andrei Ștefan - 18 Oct 2020, 11:16
ONU, despre criza COVID-19: „Un virus microscopic ar putea împinge milioane de oameni în sărăcie şi foamete” Sursa Foto: Evenimentul Zilei Eveniment

„O lume divizată nu va fi capabilă să combată pandemia, ci are nevoie de o acțiune concertată pentru a nu permite ca milioane de oameni să intre în sărăcie”, a declarat secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres, citat de Reuters.

 

Omenirea s-ar putea confrunta cu sărăcie și foamete după criza COVID-19

 

„Pandemia de Covid-19 este o problemă globală majoră pentru întreaga comunitate internaţională, pentru multilateralism şi pentru mine, ca secretar general al Naţiunilor Unite. Din nefericire este un test la care, până acum, comunitatea internaţională eşuează”, a mai afirmat acesta.

Acesta a atenționat că, dacă nu vor fi luate măsuri concertate, „un virus microscopic ar putea împinge milioane de oameni în sărăcie şi foamete, cu efecte economice devastatoare în anii care vor veni”.

Guterres a mai criticat ţările pentru lipsa de unitate în încercarea de a rezolva alte probleme globale, între care conflictele din Afganistan, Yemen şi Siria.

Aproape 40 de milioane de oameni au fost infectaţi cu COVID-19 până acum, la nivel mondial, iar 1,1 milioane de persoane au decedat.

 

ONU: Pandemia de coronavirus va provoca o foamete de proporții biblice

 

„Omenirea se va confrunta cu o foamete de proporții biblice din cauza pandemiei de coronavirus”, a avertizat David Beasley, directorul Programului Alimentar Mondial (PAM) din cadrul Organizației Națiunilor Unite (ONU).BOMBĂ în showbiz! George Burcea și Viviana Sposub au anunțat că vor fi ...

„Țările trebuie să reacționeze rapid și intelligent”, a insistat el, precizând că donațiile trebuie să fie constante, pentru o perioadă mai mare de timp, iar lanțurile de aprovizionare trebuie ținute permanent deschise.

„Nu ne referim aici la oameni care se dus seara la culcare, deși le e încă foame. Vorbim de situații extreme, de urgență, oameni care efectiv sunt pe punctul de a muri de foame. Dacă nu le vom da mâncare, ei vor muri.

Este greu de anticipat modul în care COVID-19 se va răspândi în lumea în curs de dezvoltare. Ce pare a fi sigur, însă, este că fragilele sisteme de sănătate de aici vor intra în colaps. Dezastrul economic ce va urma va duce la o lipsă acută de resurse. Aceasta este cu adevărat mai mult decât o pandemie - crează o pandemie de foamete. E o catastrofă umanitară”, a subliniat Beasley.

„Dacă facem rost de bani și păstrăm deschise lanțurile de aprovizionare, putem evita foametea. Putem să stopăm asta dacă acționăm acum”, a declarat David Beasley.

El a avertizat că ajutorul trebuie să fie constant și pe o perioadă îndelungată: „Marea noastră îngrijorare este că am putea lăsa în urmă criza COVID-19 (în țările dezvoltate) în trei sau patru luni și rămânem fără bani. Dacă rămânem fără bani, oamenii vor muri”. 

„Trecem împreună prin asta. Putem preveni foametea generalizată, dar trebuie să acționăm rapid și inteligent”, a subliniat directorul executiv al Programului Alimentar Mondial, încă din luna aprilie.

Citeşte mai multe despre:   ONU,   foamete,   saracie,   criza COVID-19