Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ONU: Populaţia mondială va ajunge la 7 miliarde de locuitori pe 31 octombrie

ONU: Populaţia mondială va ajunge la 7 miliarde de locuitori pe 31 octombrie

Un articol de: - 05 Mai 2011, 10:37
Foto: internetworldstats.com Eveniment

Populaţia mondială este aşteptată să ajungă la 7 miliarde de persoane în data de 31 octombrie, iar în 2100, planeta va avea mai mult de 10 miliarde de locuitori, cu 3,2 miliarde mai mult decât în prezent, potrivit unui raport ONU, citat de Adevărul.

Populaţia mondială va fi mai mare din 2050, decât spuneau previziunile de acum doi ani, ajungând la 9,31 miliarde de locuitori, în loc de 9,15 miliarde, cât fusese preconizat iniţial, se mai arată în raport. Acest lucru se datorează faptului că au loc mai puţine decese şi mai multe naşteri. În fiecare secundă se nasc cinci copii şi mor două persoane.

Data din octombrie, când populaţia lumii va ajunge la 7 miliarde, a fost calculată pe baza tendinţelor actuale.

Populaţia planetei va ajunge pentru prima dată la 10,1 miliarde de locuitori în 2010, conform raportului „Perspectivele mondiale privind populaţia în 2010”.

În prezent, peste patru miliarde de persoane, adică peste 60% din populaţia lumii trăieşte în Asia. Numai China şi India împreună găzduiesc 40% din locuitorii pământului. În topul celor mai populate continente urmează Africa, Europa, America de Nord şi America de Sud. Australia găzduieşte doar 1% din populaţia lumii.

Citeşte mai multe despre:   onu
 
 
 
Loading...