Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Oprescu cu Munaf în celulă: "Primul gând care-ți vine este să faci haz de necazul oamenilor și să spui: uite un bun prilej de a discuta despre anii de aur ai PSD!"

Oprescu cu Munaf în celulă: "Primul gând care-ți vine este să faci haz de necazul oamenilor și să spui: uite un bun prilej de a discuta despre anii de aur ai PSD!"

Un articol de: - 09 Sep 2015, 16:53
Eveniment

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, arestat preventiv pentru 30 de zile pentru luare de mită, stă în celulă, în arestul Central, cu Mohammad Munaf, condamnat pentru răpirea celor trei jurnaliști în 2005.

“Primul gând care-ți vine este să faci haz de necazul oamenilor și să spui: uite un bun prilej de a discuta despre anii de aur ai PSD!”, afirmă Alecu Racoviceanu.

Cei doi ar mai avea și alte subiecte de discuție. Spre exemplu rolul pe care SRI la jucat în în anchete DNA.

“Dacă la Oprescu e clar că rolul SRI a fost preponderent de suport tehnic, la aducerea lui Munaf în țară rolul serviciului secret rămâne învăluit în oarece mister”, scrie Racoviceanu într-un editorial pentru EVZ.

Edilul Capitalei știa că este filat, în presă apărând nenumărate articole privind neregulile de la Primărie, și totuși a continuat să ia mită. Cu alte cuvinte, i-a îndemnat pe invitat pe procurorii DNA sa-i organizeze flagrantul.

“Al treilea gând este că, indiferent de eforturile celor care vor să-i prindă, e nevoie și de ”efortul” celor prinși. Oprescu a insistat, prin comportamentul său să-și grăbească deznodământul care i se prefigura din datele pe care DNA le strânsese deja. La Munaf vom înțelege ”colaborarea” sa la încarcerare când vom vedea dacă i se vor scădea din anii de detenție, 10, potrivit sentinței, cei aproape 6 petrecuți în închisorile irakiene și americane”, mai spune jurnalistul.

Există posibilitatea ca lui Munaf să i se fi propus să se preda în schimbul neexecutării pedepsei totale de 7 ani.

“Dacă a existat un contact credibil în preajma sa care l-a convins că din 7 ani, cât ar avea efectiv de executat, i-au rămas doar câteva luni, atunci el e posibil să se fi predat, acesta fiind prețul pe care-l are de plătit pentru a fi liber în întreaga lume, nu doar pe teritoriul Irakului, unde își terminase pedeapsa”, mai scrie Alecu Racoviceanu.

 

Citeşte mai multe despre:   Oprescu
 
 
 
Loading...