Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment "Opriți mafiotizarea României!" Dan Tăpălagă: Legea grațierii îndeamnă la comiterea de noi infracțiuni. În Italia s-a triplat numărul deținutilor după o grațiere colectivă

"Opriți mafiotizarea României!" Dan Tăpălagă: Legea grațierii îndeamnă la comiterea de noi infracțiuni. În Italia s-a triplat numărul deținutilor după o grațiere colectivă

Un articol de: - 04 Mai 2017, 15:51
"Opriți mafiotizarea României!" Dan Tăpălagă: Legea grațierii îndeamnă la comiterea de noi infracțiuni. În Italia s-a triplat numărul deținutilor după o grațiere colectivă Foto: Opinia Timisoarei Eveniment

Politicienii nu se mai ascund #noapteacahoții. Votează legi cu dedicație în amiaza mare. Așa s-a întâmplat și Legea Grațierii, care a trecut în forma inițială de Comisia Juridică, doar amendamentele fiind respinse.

“Atenție, au rămas oricum în lege o serie de alte prevederi în beneficiul borfașilor!”, atrage atenția jurnalistul Dan Tăpălagă.

De exemplu, se grațiază parțial constitutirea unui grup infracţional organizat. Se grațiază integral pedepsele până la trei ani, dar și cele de la șase ani până la zece ani din care se scad trei ani.ALERTĂ ÎN ROMÂNIA! MARE ATENȚIE! HACKERII CER BANI ÎN NUMELE CELEBREI CÂNTĂREȚE, PE INTERNET. MULȚI ROMÂNI ȘI-AU LUAT ȚEAPĂ

“Pai aici intră deja destui borfași, nu mai e nevoie de grațierea expresă a unor fapte”, scrie Tăpălagă într-un articol pentru hotnews.

La câteva ore după vot, societatea a reacționat, câteva sute de oamenii ieșind în Piața Victoriei.

Jurnalistul este de părere că “Legea grațierii trebuie omorâtă din fașă” pentru a nu ajunge în cazul Italiei, stat în care “s-a triplat numărul deținuților după o grațiere colectivă”.

Măsura nu înseamnă altceva decât o invitație la comiterea de noi infracțiuni”, spune Tăpălagă.

Acesta îi îndeamnă pe români să nu cedeze în fața politicienilor și să le mai dea o lecție, chiar în piețele mari din țară.

“Avem datoria să ne apărăm țara de cel mai mare inamic intern: borfașul din politică și complicii lui. Altfel, ieșim de facto din UE, ne plasăm singuri în afara spațiului de valori occidental. Tot ce mai am de spus acum este să nu va resemnați, să aveți încredere în puterea voastră de a opri mafiotizarea României. Amintiți-vă: nici un pas înapoi! Ori ei, ori noi”, conchide jurnalistul.

Citeşte mai multe despre:   legea gratierii,   dan tapalaga,   Italia,   coruptie