Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Opt convoaie NATO, în România: 150 de maşini de război şi 300 de militari intră în țară pe la Vama Giurgiu (FOTO, VIDEO)

Opt convoaie NATO, în România: 150 de maşini de război şi 300 de militari intră în țară pe la Vama Giurgiu (FOTO, VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 01 Iun 2017, 09:21
Opt convoaie NATO, în România: 150 de maşini de război şi 300 de militari intră în țară pe la Vama Giurgiu (FOTO, VIDEO) Eveniment

Imagini ca în timpul războiului pe străzile din România. Opt convoaie ale NATO sosesc joi dimineaţă în ţara noastră pentru a participa la exerciţiul Noble Jump. Este vorba despre 150 de maşini de război şi aproximativ 300 de militari din ţările membre , care vor intra în ţară pe la Giurgiu şi vor traversa România până la baza militară de la Cincu, judeţul Braşov, informează B1 TV. Şi Vama din Nădlac va fi "ocupată" de 250 de militari cu peste 100 de tancuri. Trupele NATO vor rămâne la Cincu până pe 16 iunie, pentru cel mai mare exercițiu multialiat din acest an.

Prin aer, cu trenul, pe apă sau pe şosele, 4.000 de militari din nouă ţări membri NATO au străbătut Europa să participe la exerciţii în Grecia, Bulgaria şi România.
Opt convoaie compuse din 300 de militari care se vor antrena în ţara noastră au debarcat din portul Alexandroupolis, din nord-estul Greciei şi au tranzitat Bulgaria. Traseul se va încheia în judeţul Braşov, la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre "Getica" din Cincu.

Opt comvoaie NATO ajung în România: 150 de maşini de război şi 300 de militari intră în țară pe la Vama Giurgiu

Şi prin judeţul Arad va trece un adevărat arsenal de război. Aproximativ 250 de militari cu peste 100 de vehicule de luptă şi transportoare de trupe şi 10 elicoptere vor intra în ţară pe la Nădlac şi vor traversa vestul şi centrul ţării până la Cincu.

Restul de militari vor sosi din Albania, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia şi Spania pe calea aerului, iar echipamentul greu va fi transportat pe mare și pe calea ferată. 

La baza de la Cincul militarii vor poposi, pentru mai bine de două săptămâni, până pe 16 iunie.

Exercițiul Noble Jump 2017 a început de pe la 26 mai, la o zi distanță după încheierea reuniunii NATO de la Bruxelles şi va testa capacităţile operaţionale ale elementelor Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat şi nivelul de implementare a Planului de Acţiune pentru Creşterea Capacităţii de Reacţie a Alianţei.

A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea