Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Opt membri ai CSM, printre care și Mona Pivniceru, cer convocarea Plenului Consiliului la ora 17:00

Opt membri ai CSM, printre care și Mona Pivniceru, cer convocarea Plenului Consiliului la ora 17:00

Un articol de: - 22 Aug 2012, 15:53
Opt membri ai CSM, printre care și Mona Pivniceru, cer convocarea Plenului Consiliului la ora 17:00 Foto: ziarulring.ro Eveniment

Opt membri ai Consiliului Superior al Magistraturii au cerut ca Plenul instituției să se convoace miercuri, începând cu ora 17:00. Mona Pivniceru, de a cărei demisie din CSM trebuie să se ia act, se află printre cei care au făcut această solicitare.

Alături de ea, ceilalți judecători care au cerut convocarea de urgență a Plenului, miercruri, la ora 17:00, sunt: Mircea Aron, Cristi Danileț, Horațius Dumbravă, Georgiana Iorgulescu, Adrian Neacșu, Alexandru Șerban și Marius Tudoseu, potrivit Mediafax.

În conținutul cererii celor opt se arată că o convocare a Plenului CSM se face cu semnătura a cel puțin 10 membri ai Consiliului și că există motive întemeiate pentru care se face o cerere în acest sens. Mai exact, trebuie luate în discuție mai multe „chestiuni importante pentru justiție,” inclusiv promovarea de judecători la Înalta Curte de Casație și Justiție, concursul și examenul de admitere la Institutul Național al Magistraturii și cererea de demisie a Monei Pivniceru.

Dintre acestea, cel mai mediatizat subiect a fost cel din urmă. În dimineața zilei de miercuri, la CSM nu s-a putut lua act de demisia Monei Pivniceru, din lipsă de cvorum: era necesar să fie prezenți 15 membri la ședință, dar s-au prezentat doar 14. Mona Pivniceru este propusă pentru funcția de ministru al Justiției, dar pentru a putea fi numită trebuie să demisioneze mai întâi din CSM.

Citeşte mai multe despre:   CSM,   Consiliul Superior al Magistraturii,   Mona Pivniceru,   Plen,   demisie