Opt poliţişti de la Secţia 16 Bucureşti, reţinuţi pentru lipsire de libertate și tortură: Ei au sechestrat două persoane pentru că le-au reproşat că nu poartă mască. Una dintre victime a fost bătută

Opt poliţişti de la Secţia 16 Bucureşti, reţinuţi pentru lipsire de libertate și tortură: Ei au sechestrat două persoane pentru că le-au reproşat că nu poartă mască. Una dintre victime a fost bătută

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a anunţat, mercuri seară, că nouă agenți din cadrul DGPMB Secţia 16 Poliţie sunt urmăriți penal pentru infracţiunile de lipsire de libertate în mod ilegal, tortură, respectiv complicitate la tortură. Opt dintre ei au fost reținuți pentru 24 de ore, iar al nouălea e sub control judiciar.

Polițiști din București, acuzați de tortură

Polițiștii sunt acuzați că au sechestrat două persoane pentru că le-au reproşat că nu poartă masca de protecţie, iar una dintre victime a fost lovită repetat.

Anchetatorii susțin că, pe 1 septembrie anul trecut, în jurul orelor 01.45, cei nouă făceau parte dintr-un filtru de poliţie organizat în zona străzii Calea Şerban Vodă din Bucureşti. La un moment dat, două persoane le-au reproșat că nu poată măștile de protecție.

„În aceste împrejurări, în scopul pedepsirii persoanei vătămate G.M.I. pentru reproşurile adresate, 7 dintre inculpaţi având asupra lor armamentul din dotare au lipsit-o în mod ilegal de libertate, încătuşând-o şi transportând-o împotriva voinţei sale pe un teren viran situat la periferia mun. Bucureşti, sectorul 4, unde 5 dintre aceştia au exercitat pentru aproximativ 30 de minute violenţe fizice asupra victimei, aplicându-i lovituri repetate cu corpuri contondente în zona superioară a corpului, a capului, a membrelor superioare şi inferioare, dar şi în zona degetelor mâinilor şi a tălpilor. Totodată, unul dintre inculpaţi a supus persoana vătămată unor tratamente degradante”, a transmis Parchetul.

În tot acest timp, mai spun procurorii, ceilalţi doi agenţi de poliţie au asistat în mod pasiv la violenţe. Ulterior, victima a fost abandonată pe respectivul teren viran.

„În acelaşi timp, alţi doi inculpaţi au lipsit-o în mod ilegal de libertate pe persoana vătămată G.T.N., în intervalul 01.45 – 02.00. Astfel, după încătuşarea nelegală a acesteia, au încuiat-o în autospeciala ce le fusese repartizată, peste două jante auto depozitate pe bancheta din spate, şi au transportat-o în zona Zeţari din Bucureşti, sectorul 5, unde au descătuşat-o şi abandonat-o pe o stradă întunecată”, mai spus anchetatorii.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală Anticorupţie.

Urmăriți B1TV.ro și pe