Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Oraşul Cernavodă şi două comune vor intra în carantină de sâmbătă, de la ora 20

Oraşul Cernavodă şi două comune vor intra în carantină de sâmbătă, de la ora 20

Un articol de: Catinca Giosanu - 27 Noi 2020, 17:55
Oraşul Cernavodă şi două comune vor intra în carantină de sâmbătă, de la ora 20 Sursa Foto: Inquam Photos Eveniment

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a propus ca orașul Cernavodă să intre în carantină, sâmbătă, de la ora 20, măsura urmând să fie valabilă pentru următoarele 14 zile, cu posibilitatea de prelungire. Aceeași măsură se va aplica și în comunele Cumpăna şi Târguşor. Judeţul Constanţa se situează pe primul loc la nivel naţional în ceea ce privește incidenţa pe ultimele 14 zile, rata înregistrată vineri fiind de 7,54.

 

 

Oraşul Cernavodă şi localităţile Cumpăna şi Târguşor se pregătesc să intre în carantină
 

 

Oraşul Constanţa se află în carantină din data de 20 noiembrie. Judeţul Constanţa a înregistrat ieri, 26 noiembrie, o rată de infectare de 7,1 la mia de locuitori.

În acest moment mai multe localități constănțene se află în carantină, în frunte cu municipiul Constanța, iar pe listă li se vor alătura și orașul Cernavodă, comuna Cumpăna și Târgușor, care vor intra în carantină pentru 14 zile.

Ordinul de intrare în carantină va fi semnat de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. 

Precizăm că, potrivit datelor oficiale transmise de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Constanța, miercuri, 25 noiembrie a.c., rata de infectare cu virusul Sars-Cov-2 în aceste trei localități era:

  • Cernavodă: 6,16
  • Cumpăna: 6,16
  • Târgușor: 8,10.

 

 Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

Ce restricții se vor aplica

 

 

Judeţul Constanţa are o rată de infectare de 7,1 la mia de locuitori, iar în ultimele 24 de ore a înregistrat 644 cazuri noi de infecție cu Covid-19. Astfel, a ajuns la un total de 15.591 infectări cu SARS-COV-2.

Odată cu intrarea în carantină, în orașul Cernavodă, dar și în cele două comune anterior menționate se va interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/ gospodăriei, cu excepţiile valabile la nivel naţional. Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator, iar pentru deplasarea în interes personal, o declaraţie pe propria răspundere, completată.  

Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura. În interiorul localităţii se interzice circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.   

Totodată, ocupanţii unui autovehicul, dacă nu sunt membri ai aceleiaşi familii, au obligaţia de a purta mască de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura. 

De menționat este faptul că în 5 decembrie se va permite deplasarea la/de la sediile secţiilor de votare, a persoanelor implicate în organizarea alegerilor parlamentare, precum şi a persoanelor care depun cereri de vot prin intermediul urnei speciale, iar în 6 decembrie, pentru execitarea dreptului de vot. 

Citeşte mai multe despre:   carantina Constanta,   cernavoda