Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ordonanţa care stabileşte noi atribuţii pentru consiliile de administraţie ale spitalelor, publicată în Monitorul Oficial

Ordonanţa care stabileşte noi atribuţii pentru consiliile de administraţie ale spitalelor, publicată în Monitorul Oficial

Un articol de: Raluca Tindeche - 26 Feb 2021, 11:10
Ordonanţa care stabileşte noi atribuţii pentru consiliile de administraţie ale spitalelor, publicată în Monitorul Oficial FOTO SIMBOL: Hepta.ro / Sputnik / Iliya Pitalev Eveniment

Ordonanţa de Urgenţă 12/2021 pentru transparentizarea licitaţiilor din spitale a fost publicată în Monitorul Oficial, anunță Ministerul Sănătății. 

”Guvernul României a aprobat în şedinţa de guvern din data de 24 februarie 2021, la propunerea Ministerului Sănătăţii, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului (OUG) 12 / 25 februarie 2021 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, care aduce modificări cu privire la rolul şi responsabilitatea consiliilor de administraţie ale spitalelor publice în vederea transparentizării licitaţiilor din spitale. OUG 12/2021 a fost publicată în Monitorul Oficial ieri, 25 februarie 2021”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Astfel, OUG 12/2021 stabilește noi atribuții pentru consiliile de administrație ale spitalelor publice, printre care avizarea achizițiilor directe care depășesc valoarea de 50.000 de lei și dreptul de a propune realizarea unui audit extern asupra tuturor activităților desfășurate în spital.

„Rapoartele DNA despre corupția din sănătate arată că mita pretinsă de managerii de spitale pentru contractele încheiate cu unitatea spitalicească pe care o conduc poate reprezenta un procent fix din valoarea acestor contracte, cuprins între 5 și 20%. Prin ordonanța de urgență pe care am propus-o și pe care Guvernul a adoptat-o în ultima ședință, aducem transparență în încheierea contractelor pentru a pune capăt unor astfel de practici ilegale care au căpușat bugetul Sănătății în ultimii 30 de ani”, a declarat ministrul Vlad Voiculescu.

''Măsurile care au intrat în vigoare prin OUG 12/2021 pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății răspund nevoii de a eficientiza activitatea spitalelor publice din România printr-o implicare mai activă a consiliilor de administrație. De asemenea, ele se înscriu în obiectivele Guvernului și ale Ministerului Sănătății de a crește transparența și de a opri corupția din sistemul sanitar.'', mai este precizat în comunicat. 

 

Citeşte mai multe despre:   ordonanta,   Ministerul Sanatatii