Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ordonanța de urgență privind insolvența, contestată la CC de Avocatul Poporului

Ordonanța de urgență privind insolvența, contestată la CC de Avocatul Poporului

Un articol de: - 09 Oct 2013, 11:49
Ordonanța de urgență privind insolvența, contestată la CC de Avocatul Poporului Foto: adevarul.ro Eveniment

Avocatul Poporului a depus, miercuri, la Curtea Constituțională a României, o contestație la Ordonanța de urgență privind insolvența. Avocatul Poporului, Crișu Atanasiu, a ridicat direct excepția de neconstituționalitate a articolului 81 alineatul 3 și a articolului 348 din Ordonanța de Urgență adoptată de Guvern privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență.

"Argumentele invocate au vizat conformitatea dispoziţiilor legale criticate faţă de art. 1 alin. (5) şi art. 15 alin. (2) din Constituţie, privind obligativitatea respectării Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor, cât şi a neretroactivităţii legii", se arată într-un comunicat de presă al Avocatului Poporului, citat de Mediafax.

Ordonanţa de Urgenţă privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, adoptată pe 2 octombrie de Guvern, prevede la articolul 81 că: "În cazul în care activitatea debitorului se află sub incidenţa prevederilor Legii audiovizualului, ca urmare a deschiderii procedurii şi până la data confirmării planului de reorganizare se suspendă licenţa audiovizuală cu începere de la data primirii comunicării de către Consiliul Naţional al Audiovizualului".

De asemenea, ordonanţa prevede că "în planul de reorganizare vor fi prevăzute condiţiile de exercitare a dreptului de a difuza, într-o zonă determinată, un anume serviciu de programe, condiţii ce vor fi supuse aprobării prealabile a Consiliului Naţional al Audiovizualului".

Guvernul a adoptat această OUG justificând că, în actualul context economic, se impune luarea unor măsuri rapide pentru crearea premiselor legislative şi administrative care să conducă la creşterea eficienţei operatorilor economici, la creşterea siguranţei circuitului economic şi a atractivităţii investiţionale a pieţei româneşti.

Citeşte mai multe despre:   Avocatul Poporului,   Guvernul Romaniei