Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Oreste, despre acuzațiile aduse de Băsescu: Nu am cum să sustrag documente dintr-o companie în care n-am intrat niciodată. Începe să semene cu Elena Ceaușescu (VIDEO)
Exclusiv

Oreste, despre acuzațiile aduse de Băsescu: Nu am cum să sustrag documente dintr-o companie în care n-am intrat niciodată. Începe să semene cu Elena Ceaușescu (VIDEO)

Un articol de: - 17 Mar 2015, 23:02
Oreste, despre acuzațiile aduse de Băsescu: Nu am cum să sustrag documente dintr-o companie în care n-am intrat niciodată. Începe să semene cu Elena Ceaușescu (VIDEO) Foto: B1 TV Eveniment

Oreste Teodorescu a răspuns, marți seară, în exclusivitate la postul B1 TV, acuzațiilor aduse de fostul președinte Traian Băsescu, potrivit cărora jurnalistul i-ar fi cerut Elenei Udrea 10.000 de euro în schimbul unor documente compromițătoare legate de trustul Intact sustrase de la Grivco.

„E o strategie de dezinformare, o impolitețe chiar mai mare decât cea făcută de Elena Udrea, de a mă acuza că am sustras anumite documente de la o firmă. Nu pot să iau în serios afirmațiile lui Traian Băsescu, în loc să îmbătrânească frumos, începe să semene tot mai mult cu Elena Ceaușescu, că Nicolae era bărbat”, spune Oreste.

„Nu i-am dat niciun material lui Udrea, nici lui Băsescu. Dacă Udrea nu mi-a dat banii, cum să ajungă materialul la ea? Credeți că mă țepuia? Eu am fost o singură dată în sediul de campanie cu asociatul meu, iar Elena Udrea mi-a spus atunci să n-o mai atac în campania electorală, pentru că va câștiga Ponta. Iar răspunsul meu a fost un atac și mai dur. Eu, personal, nu am cum să sustrag documente dintr-o companie în care n-am intrat niciodată, Grivco. Toate materialele la care se face referire sunt publice. O rog pe Elena Udrea să-mi explice, când va fi eliberată”, a mai spus jurnalistul.

Oreste răspunde acuzațiilor aduse de Băsescu


Traian Băsescu a declarat luni că Gabriela Firea a semnat împrumuturi de 400.000 de euro și 1.800.000 de dolari de la Crescent și a transferat banii din firma securității la o companie din grupul lui Voiculescu. (Detalii AICI) Întrebat de unde are aceste informații, Traian Băsescu spune că a primit documente de la Elena Udrea, ce i-au fost livrate de ziaristul Oreste Teodorescu, în schimbul a 10.000 de euro.

„A primit doamna Udrea un bilețel galben pe care scria 10.000 de euro, de la un ziarist Oreste. El îi ceruse Elenei Udrea aceși bani pentru a-i da aceste documente. Udrea mi le-a dat mie, eu le-am dat insituțiilor statului”, a mai spus fostul președinte.

Despre „bileţelul galben” şi documentele primite de la Oreste Teodorescu a vorbit şi Elena Udrea la începutul lunii februarie, într-o emisiune difuzată în exclusivitate de B1 TV. Udrea afirma, atunci, că Oreste Teodorescu i-a adus un dosar însoțit de un bilețel galben în care îi solicita câteva servicii în numele lui Dan Voiculescu.

„Scrie așa: Profesorul 2, anexe justificative, 10.000. Domnul Oreste mi-a adus un dosar despre niște fapte din trustul Intact. Profesorul este Dan Voiculescu. Mi-a adus documente despre ce se întâmpla în trustul intact, despre niște jurnaliști cu bani ce ieșeau de acolo și așa mai departe. Și asta a fost prima parte”, dezvăluia atunci Elena Udrea.

”După ce mi-a dat documentul a venit cu această solicitare către mine- mi-a adus documente legate de o doamnă senator apropiată de trustul Intact, despre firma Crescent. Schema financiară despre cum Voiculescu a luat terenurile ICA. Oreste mi-a adus aceste documente cu solicitarea financiară. Eu presupun că erau 10.000 euro. Pentru că nu i-am dat lucuruile acestea a început să mă înjure peste tot la televizor. Și mai am patru martori la birou care știu cum au decurs discuțiile telefonice cu Oreste care insista să îi dau un răspuns”, a mai explicat atunci Elena Udrea, arătând şi bileţelul galben în cauză.
Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   Gabriela Firea