Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment OUG pe Codul administrativ dată de Guvernul Dăncilă, constituțională

OUG pe Codul administrativ dată de Guvernul Dăncilă, constituțională

Un articol de: Redacția B1.ro - 12 Feb 2020, 14:29
OUG pe Codul administrativ dată de Guvernul Dăncilă, constituțională Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

CCR a respins, miercuri, excepția de neconstituționalitate formulată de Avocatul Poporului cu privire la Ordonanța de Urgență 57/2019 care a modificat Codul administrativ, transmite stiripesurse.ro.

Guvernul Orban a sesizat Curtea Constituțională asupra propunerii legislative pentru completarea articolului 38 alineatul (3) din Legea - cadru 153 din 28 iunie 2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Legea modificată prevede că în perioada 2019-2022 se acordă anual o creștere a salariilor de bază, soldelor de funcție/salariilor de funcție, indemnizațiilor de încadrare, fiecare creștere reprezentând o pătrime din diferența dintre salariul de bază, solda de funcție/salariul de funcție, indemnizația de încadrare prevăzute de lege pentru anul 2022 și cel/cea din luna decembrie 2018.

Actul normativ sesizat introduce două categorii salariale la excepții.

Astfel, începând din ianuarie 2020, salariul brut de bază acordat personalului din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (I.S.C.T.R.) și a personalului din cadrul Autorităţii Navale Române se majorează cu 20% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2019.
 

Citeşte mai multe despre:   Codul Administrativ