Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ovidiu Silaghi, urmărit penal pentru trafic de influență

Ovidiu Silaghi, urmărit penal pentru trafic de influență

Un articol de: - 12 Sep 2013, 09:53
Ovidiu Silaghi, urmărit penal pentru trafic de influență Foto: hotnews.ro Eveniment

Fostul ministru al Transporturilor Ovidiu Silaghi este urmărit penal de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru trafic de influenţă.

Silaghi a ajuns joi dimineaţă la sediul DNA, pentru a fi audiat.

Ancheta vine după ce președintele Traian Băsescu a avizat începerea urmăririi penale pe numele acestuia.

Potrivit procurorilor, Silaghi ar fi primit 200.000 de euro de la omul de afaceri Nelu Iordache pentru a nu rezilia mai multe contracte cu statul.

Din Ordonanța de extindere a cercetărilor și începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:

„În cursul anului 2012, Silaghi Ovidiu Ioan, în calitate de ministru al Transporturilor, i-a pretins lui Iordache Nelu, administrator al SC Romstrade SRL, deschiderea, de către compania de transport aerian din grupul de firme controlate de Iordache Nelu, a unor noi rute care să lege Aeroportul Satu Mare de alte destinații din Europa, pentru ca, în schimb, să își exercite influența asupra unor funcționari din cadrul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România S.A. (structură aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor) pentru ca CNADNR S.A. să efectueze în termen plățile aferente contractelor încheiate de SC Romstrade SRL cu CNADNR S.A. și pentru continuarea derulării contractelor, în condițiile în care erau înregistrate întârzieri ale stadiului fizic al lucrărilor. Deschiderea acestor noi curse aeriene a fost solicitată pentru susținerea campaniei electorale a unei persoane apropiate ministrului și a avut drept consecință înregistrarea unor pierderi de aproximativ 2.000.000 lei (circa 500.000 de euro) în dauna companiei aeriene”, transmit procurorii DNA, într-un comunicat.

Totodată, spun procurorii, la data de 22 noiembrie 2012, învinuitul Silaghi Ovidiu Ioan a primit de la Iordache Nelu suma de 200.000 de euro, pentru a-și exercita influența asupra persoanelor cu funcții de decizie din cadrul CNADNR SA în vederea anulării deciziei de reziliere a unui contract, pentru a nu opri decontarea certificatelor intermediare de plată aferente contractelor aflate în procedură de aprobare și pentru a nu proceda la rezilierea altor contracte.

În demersul său, Silaghi Ovidiu Ioan a fost ajutat de învinuitul Șpan Remus Vasile (detalii în comunicatul nr. 767/VIII/3 din data de 5 septembrie 2013).


Citeşte mai multe despre:   ovidiu silaghi,   urmarit penal,   DNA,   trafic de influență