Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment (P) 5 metode prin care să îți dezvolți vocabularul într-o limbă străină

(P) 5 metode prin care să îți dezvolți vocabularul într-o limbă străină

Un articol de: - 15 Ian 2021, 15:19
(P) 5 metode prin care să îți dezvolți vocabularul într-o limbă străină Foto: Pexels Eveniment

(P) Cunoașterea unei limbi străine ne ajută foarte mult profesional și personal. Dacă ești în perioada anilor de studiu, poți accesa programe și burse în străinătate și ulterior poți să speri la un job bun. În plan personal te poți întâlni frecvent cu situații în care o limbă străină îți este de folos, spre exemplu, atunci când mergi în vacanțe peste hotare.

În toate aceste situații, cu un vocabular bogat vei face o bună impresie și, până la urmă, te vei descurca mai bine în ceea ce vrei să faci.

Există câteva metode recunoscute pentru eficiența lor în ceea ce privește dezvoltarea vocabularului, iar noi am selectat 5 pentru tine.

 

Cursurile

 

Este poate cea mai eficientă metodă, pentru că acumulezi noile cunoștințe cu un profesor care îți poate explica toate sensurile unui cuvânt, de la care înveți expresii și cum să le folosești. Cursurile de limbi străine sunt, în general, adaptate în funcție de nevoile fiecărui elev, așa că mergi la sigur cu ceea ce vrei. Află cum se desfășoară un curs de limbă străină de pe acest blog.

 

CititulAngela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

 

Renunță pentru o perioadă la lecturile în limba română și citește tot - reviste, romane - în limba pe care vrei să o perfecționezi. Poate că la început îți va fi mai dificil, pentru că vei întâlni cuvinte necunoscute și va trebui să apelezi la dicționar destul de des. Dar odată ce ai aflat sensul unui cuvânt, a doua oară când îl vei întâlni îl vei recunoaște și astfel îți vei îmbogăți vocabularul, desfășurând în același timp o activitate care te îmbogățește.

 

Conversația cu un nativ

 

Discuțiile cu un nativ te vor ajuta, de asemenea, să îți îmbogățești vocabularul. Mai mult, vei învăța de la el și expresii folosite în vorbirea curentă, iar acest lucru îți va îmbunătăți considerabil abilitățile de comunicare. Poți să te împrietenești cu un coleg străin, dacă ai, sau poți lega prietenii online, pe rețele sociale sau pe forumuri.

 

Urmărește filme fără subtitrare

 

Dezactiveză-ți subtitrarea atunci când te uiți la un film în engleză, să spunem. Cu siguranță că vei întâlni multe cuvinte sau expresii necunoscute, dar le vei deduce sensul din context. Ulterior poți să le verifici în dicționar, iar această simplă operațiune îți imprimă cuvântul respectiv în memorie.

 

Apelează la un dicționar

 

Obișnuiește-te să poți mereu la tine un dicționar de buzunar sau descarcă-ți în telefon o aplicație la care să apelezi ori de câte ori întâlnești, prin intermediul activităților tale zilnice, un termen necunoscut. Este o metodă foarte utilă mai ales când ești în vacanță și vrei să afli informații despre locuri sau obiceiuri.

Pe lângă aceste 5 metode pe care noi ți le recomandăm cu căldură, există și alte trucuri prin care îți poți îmbogăți vocabularul într-o limbă străină pe care le poți afla de aici.