Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Pacienți, plasați în izolare în saloane fără toaletă, la Spitalul Elias din Capitală. Mărturia incredibilă a unei femei: ”Mi-au zis că nu înțeleg de ce nu am acceptat, că au fost alții care au acceptat așa ceva” (VIDEO)

Pacienți, plasați în izolare în saloane fără toaletă, la Spitalul Elias din Capitală. Mărturia incredibilă a unei femei: ”Mi-au zis că nu înțeleg de ce nu am acceptat, că au fost alții care au acceptat așa ceva” (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 25 Aug 2020, 13:53
Pacienți, plasați în izolare în saloane fără toaletă, la Spitalul Elias din Capitală. Mărturia incredibilă a unei femei: ”Mi-au zis că nu înțeleg de ce nu am acceptat, că au fost alții care au acceptat așa ceva” (VIDEO) Eveniment

Imagini incredibile vin de la Spitalul Elias, acolo unde o pacientă care trebuia să fie operată de hernie ombilicală a trimis în presă o filmare cu condiţiile în care stă în spital. Pacienta a fost testată pentru infecția cu noul coronavirus și a fost lăsată să stea, până la primirea rezultatului, într-un salon în care nu există toaletă. Femeia a fost nevoită să îşi depoziteze excrementele într-o pungă. Revoltată, ea a surprins condiţiile în care sunt obligaţi să stea oamenii în izolare, fără acces la toaletă.

 

Situație incredibilă la Spitalul Elias din Capitală: Pacienții, în izolare în saloane fără toaletă

 

”Vii să te operezi la Elias de hernie, te bagă la izolare din cauza COVID-ului într-un salon fără toaletă. Îţi aduce o ploscă, nişte saci şi pamperşi, îţi faci nevoile în saci şi ploscă”, a povestit pacienta.

Excrementele pacienţilor ajung într-o cutie care apoi este strânsă de către personalul medical.

Într-o intervenție telefonică pe B1 TV, Mihaela Trepăduș, pacienta în cauză, a declarat că personalul de la Spitalul Elias a întrebat-o de ce nu a acceptat să stea în aceste condiții pentru că alți pacienți au fost de acord să rămână în acel salon.

”Eu nu am fost suspectă de COVID. Mi s-a zis că astea sunt procedurile pentru a mă interna în spital, mi s-a zis că trebuie să trec prin izolare. Rezultatul testului COVID nu venise până ieri la ora 17.00 (luni – n.r.), când eu am plecat din spital. L-am întrebat pe medic de ce nu mi-a spus că e nevoie, că venem eu cu testul făcut.

Luni, la o oră după ce am făcut computerul tomograf, a venit doctorul care m-a operat, cu un domn profesor. Când au intrat în salon, domnul doctor a zis: «dânsa este doamna Trepăduș». La care, domnul profesor a spus «a, aia care ne-a făcut reclamă».

După ce am făcut, cum au zis ei, acel «tam-tam», mi s-a găsit salon cu toaletă. Mi-au zis că nu înțeleg de ce nu am acceptat, că au fost alți pacienți care au acceptat așa ceva”, a declarat pacienta.Gata, e oficial! Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Reacția reprezentanților unității medicale

 

Reprezentantii spitalului Elias au venit cu explicaţii după apariţia imaginilor în spațiul public.

”Din cauza numărului mare de urgențe internate în ziua precedentă, saloanele cu grup sanitar propriu, în care este internat câte un singur pacient, au fost epuizate. Ca urmare, soluția temporară, care să asigure izolarea unui astfel de pacient, a fost internarea într-un salon fără grup sanitar, urmând ca pentru necesitățile fiziologice să fie utilizată metoda folosită curent în cazul pacienților care nu se pot mobiliza și anume plosca. Sacul pentru deșeuri periculoase se așează în interiorul acestui recipient de care apoi pacientul se folosește. După folosire sacul este închis ermetic și este înlăturat din salon deîndată ce pacientul solicită asistența personalului.

Este regretabil că eforturile personalului unui spital pus integral la dispoziția nevoilor pacienților, atât ca spital de urgență cât și ca spital de fază 2, să fie umbrite de aspecte strict operative, prezentate în afara contextului funcțional care le-a generat”, se arată într-un comunicat de presa al Spitalului.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Citeşte mai multe despre:   Spitalul Elias