Pacienții COVID pot dezvolta o boală cardiovasculară. Inima este atât de afectată de virus, încât se poate ajunge la infarct

Pacienții COVID pot dezvolta o boală cardiovasculară. Inima este atât de afectată de virus, încât se poate ajunge la infarct
Sursa Foto: Hepta

Infecția cu COVID-19 poate duce la probleme cardiace care pot merge până la infarct, avertizeazăcardiologul Alice Munteanu. Medicul a explicat cât de afectată este inima de problemele pe care le cauzează noul coronavirus în organism, într-un material pentru bzi.ro.

„Asupra inimii, virusul acționează în mod direct, și în mod indirect. În mod direct pentru că poate afecta mușchiul inimii, după cum s-a mai discutat poate produce miocardită, o inflamație la nivelul mușchiului inimii, care, în timp, poate determina insuficiență cardiacă. Este și motivul pentru care toți pacienții cu infecție SARS-CoV-2 sunt evaluați cardiologic”, a declarat medicul.

Din cauza faptului că virusul acționează asupra sistemului circulator, inima este unul dintre organele cele mai afectate.

„Apoi vorbim despre sindroame coronariene în termenii noștri, adică infarct de miocard. Cunoaștem că unul din mecanismele prin care funcționează este cel hematologic. Deci, produce infarct miocardic sau tromboembolism pulmonar sau tromboze venoasee aceea, toți pacienții care au infecție SARS CoV-2 forme medii, nu mai spun severe, obligatoriuprimesc tratament anti-coagulant”, a declarat Alice Munteanu pentru sursa citată.

Imunitatea la coronavirus, un mister

Rămâne necunoscut cât timp oamenii care au contractat COVID-19 sunt imuni, deși mulți experți au spus că sunt imuni probabil pentru o anumită perioadă de timp.

Un studiu încurajator în Islanda a arătat că anticorpii care îi ajută pe oameni să lupte împotriva virusului durează cel puțin patru luni și nu se estompează rapid.

Acest lucru este încurajator pentru eforturile de vaccinare care vor încerca să declanșeze acel răspuns imun la oameni pentru a-i proteja de virus.

Cele mai recente date privind epidemia de coronavirus în România

Duninică, 3.920de persoane au fost depistate pozitiv cu coronavirus, iar 60 dintre pacienții COVID-19 au decedat. Bilanțul epidemiei în România a ajuns la 180.388de îmbolnăviri și 5.872de morți. În acest moment, 9.984 persoane infectate sunt internate în spitale, din care 749 se află la Terapie Intensivă, cu forme grave ale bolii.130.894 de pacienți au fost declarați vindecați.

Cele mai multe noi cazuri s-au înregistrat în București, Brașov și Dolj, iar cele mai puține în Mehedinți și Vrancea.București, Vâlcea și Alba raportează ele mai mari rate de infectare la acest moment.

Bilanțul victimelor a ajuns la 5.872, după decesul a încă 60 de pacienți. Este vorba despre 41 bărbați și 19 femei, pacienți internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Mureș, Prahova, Timiș, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe