Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ”Pacienții erau ținuți în beci pentru studii medicale ilegale” Detalii halucinante în dosarul ce îl vizează pe medicul arădean Delia Podea (VIDEO)

”Pacienții erau ținuți în beci pentru studii medicale ilegale” Detalii halucinante în dosarul ce îl vizează pe medicul arădean Delia Podea (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 23 Iul 2016, 11:02
”Pacienții erau ținuți în beci pentru studii medicale ilegale” Detalii halucinante în dosarul ce îl vizează pe medicul arădean Delia Podea (VIDEO) Eveniment

Ies la iveală detalii halucinante în legătură cu medicul arădean Delia Podea, care ar fi coordonat studii clinice prin care se testau substanțe medicamentoase pe pacienți fără ca aceștia să știe. În rechizitoriu se arată cum pentru medic bolnavii erau doar surse de venit, informează B1 TV. Mai mult, arată procurorii, oamenii se chinuiau în condiții sinistre, iar cei care reacționau la tratament erau închiși în beci. În unele cazuri, oamenii erau lăsați să moară.

Potrivit procurorilor aproapre 250 de bolnavi din spitale şi centre medicale din aproape jumătate de ţară ar fi devenit victimele psihiatrilor. Cele mai grave acuzaţii planează asupra unui medic care lucrează la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Arad.

Stenogramă din rechizitoriu:

Medic: Nu i-am luat tensiunea astăzi, chiar, să vorbesc să-i ia o tensiune. Dar cianotic, de-a dreptul. Nu doarme de trei nopţi. Bine că am putut-o convinge pe profa' să-l scoatem de pe studiu fără prea multă… vorbărie. Dar chiar m-o speriat. Îmi moare naibii aicea.
Doamnă: Da cum s-o întâmplat şi cu ăla, nu ştiu dacă erai tu.
Medic: O mai murit unu'?
Doamnă: Tot aşa, a fost în nu ştiu ce studiu. A ţipat la beci, nu s-a uitat nici dracu' la el şi-a murit în beci.

Detalii halucinante în dosarul ce îl vizează pe medicul arădean Delia Podea

În rechizitoriul întocmit de procurorii de la Parchetul General sunt zeci de pagini cu stenograme care surprind nu numai ilegalităţile ce aveau loc în secţia de psihiatrie condusă de Delia Podea, ci și lipsa oricăror sentimente umane față de pacienții săi. Femeia a fost trimisă în judecată.

Din rechizitoriu:

Martor: Am investigat-o şi eu şi colega mea, care nu a fost de acord cu includerea ei pe studiu, inclusiv i s-a făcut testare psihologică de către psiholoagă, observând severitatea simptomatologiei. Cand am discutat cu Delia Podea, despre asta ea a spus, citez «de 40 de ani aude voci care îi spun să se arunce şi încă nu s-a aruncat». În aceeași zi, pacienta, aflându-se la clădirea din curtea spitalului, s-a urcat pe scările de la parter unde este o balustradă situată cam la 2,5 - 3 metri de sol de unde s-a aruncat în cap. A fost dusă de urgenţă la Timişoara, unde s-a constatat fractură de coloană.Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului

 

Anchetatorii mai arată că medicul Delia Podea, profesor universitar, s-ar fi folosit de rezidenţi ca să falsifice semnăturile unor pacienţi. Astfel, ea s-a "blindat" cu documente false, care arătau că bolnavii sunt de acord să participe la testări. Testele erau comandate, în mai multe țări de mari companii de medicamente, iar anchetatorii susțin că astfel de studii s-au făcut în aproape toate spitalele mari din ţară.

Citeşte mai multe despre:   medic,   bolnavi