Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Padoc ilegal într-un cartier rezidențial din Iași: Câinii ar fi vânduți pe sute de euro în străinătate. Vecinii sunt exasperați, dar autoritățile îi ignoră
Exclusiv online

Padoc ilegal într-un cartier rezidențial din Iași: Câinii ar fi vânduți pe sute de euro în străinătate. Vecinii sunt exasperați, dar autoritățile îi ignoră

Un articol de: Gabriela Del-Pupo - 31 Iul 2019, 17:26
Padoc ilegal într-un cartier rezidențial din Iași: Câinii ar fi vânduți pe sute de euro în străinătate. Vecinii sunt exasperați, dar autoritățile îi ignoră Foto: pixabay.com Eveniment

EXCLUSIV ONLINE // Situație revoltătoare pentru locuitorii unui cartier rezidențial din Iași unde vecinii acuză un cuplu că ține zeci de câini în curte pe care apoi îi vinde în străinătate. Câinii sunt adoptați de la padocul primăriei Iași care se află la Tomești sau sunt luați de pe stradă și aduși direct în curtea transformată în padoc temporar.

Deși au sesizat toate instituțiile statului locuitorii din zonă nu au primit lămuriri și li se spune că o anchetă a fost deschisă. Cu toate că au trecut mai mult de 40 de zile de când au trimis sesizările, nimeni nu a venit să verifice zona sau să întrebe care este situația cu acești câini.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

“La Iași s-a creat un padoc al Municipalității, la Tomești, el a fost finanțat cu vreo 2 milioane de euro și avea ca misiune să strângă toți câinii comunitari din oraș. Într-adevăr din oraș s-au strâns câinii, dar padocul a devenit un fel de mană cerească pentru cei care fac export de câini în străinătate. Pentru că îi scot gata procesați, adică cipați, vaccinați, sterilizați din padocul de la Tomești al municipalității și îi vând în străinătate la un cost mediu de 245 de euro pe câine. La noi în cartier, un cartier rezidențial, exista o curte plină de câini, vedeam că permanent vin mașini care încărcau câini, unele încărcau și îi duceau în Belgia și în Olanda și altele descărcau, cele care descărcau erau chiar ale Salubrisului.

Salubrisul venea ți alimenta cu căței curtea acestui padoc. Când am cerut proprietarilor să-și limiteze acest acțiuni, pentru că sunt deranjante, au fost momente când în curte erau peste 50 de câini, vecina de gard directă cu acest padoc spunea că a numărat și 170 de câini. Ne-am adresat primăriei, ne-am adresat Consiliului Local, ne-am adresat la 11 instituții, 3 poliții și așa mai departe și după 40 de zile doat ITM-ul mi-a dat un răspuns în care ne spune că nu există un conflict de muncă în curte. Cei care întrețin sutele și miile de câini care sunt tranzitați pe aici nu au reclamat că iau bani în afara unui contract de muncă.” a declarat pentru B1.ro Dan Chirleșan, unul din locuitorii zonei respective.

„Am fost chiar și în audiență la Primar și am luat cuvântul în sedința de CL și le-am cerut să-și facă datoria și să producă ”curațenie” acolo unde a apărut mizeria, adică să ne redea liniștea pierdută și mirosul plăcut dar uitat, al unui cartier rezidențial„, spune Dan Chirleșan.

Confruntat cu situația directorul Salubris Iași spune că este vorba despre o confuzie și că nu are informații despre o astfel de situație.Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

„Eu nu cred că mașina Salubrisului a dus câini acolo, eu cred că mașina Salubrisului era acolo ca să strângă câinii de pe stradă, că mașina Salubrisului nu face curierat cu câin „ a declarat pentru B1.ro Cătălin Neculau, director Salubris Iași.

Nici directoarea padocului de la Tomești nu ne-a putut furniza mai multe informații despre faptul că o anumită persoană ar fi adoptat peste 1.000 de câini de la padoc. Aceasta a spus că nu există o bază de date cu persoanele care adoptă ci doar una cu numărul de câini adoptați.

Poliția nu a reușit să facă mare lucru și spune că o anchetă este în desfășutare. În timpul unei vizite a poliției locale Iași realizate pe 15 iulie proprietarii padocului au dat explicații în stradă iar polițiștii nu au trecut la identificarea pe baza actelor de identitate, nu au percheziționat curtea și nu au întocmit nici un proces verbal.

Citeşte mai multe despre:   padoc ilegal,   caini