Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Caz șocant în Vaslui: Un pădurar a fost atacat cu o sabie de 20 de hoți de lemne

Caz șocant în Vaslui: Un pădurar a fost atacat cu o sabie de 20 de hoți de lemne

Un articol de: B1.ro - 28 Oct 2018, 21:56
Caz șocant în Vaslui: Un pădurar a fost atacat cu o sabie de 20 de hoți de lemne Foto: obiectivderadauti.ro Eveniment

Un pădurar din Vaslui a fost atacat de aproximativ 20 de membri ai unei grupări specializate în tăierea ilegală de arbori în pădurile de stat şi cele private, informează Regia Naţională a Pădurilor (Romsilva).

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, victima este un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Brodoc - Direcţia Silvică Vaslui, iar agresiunea a avut loc raza localităţii Valea Mare - Negreşti, în afara fondului forestier. 

Vineri seară, pădurarul a fost înconjurat de membrii grupării, a fost amenințat cu o sabie și lovit în zona capului și a picioarelor. În urma atacului, bărbatul s-a ales cu numeroase răni în zona capului și a suferit mai multe fracturi la un picior, arată sursa citată. Acesta a fost transportat  de urgenţă la Spitalul Clinic de Urgenţă 'Sf. Spiridon' din Iaşi, fiind în prezent în stare stabilă. 

”Agresiunea a avut loc la o zi după ce Artenie R., împreună cu alți doi angajați ai Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva și patru jandarmi, au surprins într-o pădure mai mulți membri ai grupării infracționale respective cu o căruță cu lemne tăiate ilegale, fiind aplicate măsurile legale, inclusiv confiscarea atelajului hipo, a lemnelor tăiate ilegale și a unui motoferăstrău. Pădurea respectivă este una privată, fiind preluată în pază de către Direcția Silvică Vaslui, în urma aplicării prevederilor articolului 16 din Legea 46/2008 – Codul Silvic”, se arată în comunicatul citat. 

Reprezentanții Romsilva precizează că acesta este al treilea caz din acest an în care personalul silvic al Romsilva este agresat de către grupări infracționale specializate în tăieri ilegale în păduri de stat sau private, pentru că sunt împiedicate să sustragă ilegal lemn din păduri, alte două cazuri similare fiind înregistrate în județele Caraș – Severin și Suceava.

”În primele şase luni ale anului au fost înregistrate alte 20 de agresiuni asupra personalului Romsilva, iar în ultimii cinci ani au fost agresaţi de infractori alţi 157 de angajaţi ai Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva.

În urma controalelor efectuate de personalul Romsilva, în ultimii cinci ani au fost constatate 7.301 infracţiuni silvice.

În primele şase luni ale acestui an, angajaţii Romsilva au efectuat 45.862 de acţiuni de control la circulaţia materialului lemnos, unele împreună cu poliţişti şi jandarmi, fiind constatate 813 infracţiuni silvice şi 6.118 contravenţii silvice, în urma controalelor volumul tăierilor ilegale în pădurile de stat scăzând cu 19,67%.

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare păduri proprietatea publică a statului şi asigură servicii silvice pe baze contractuale pentru aproximativ 1 milion de hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate”, mai precizează Romsilva
 

Citeşte mai multe despre:   Romsilva,   Stiri Vaslui