Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Pană de curent în nord-estul Capitalei. Noua avarie s-a produs la stația Fundeni a Transelectrica

Pană de curent în nord-estul Capitalei. Noua avarie s-a produs la stația Fundeni a Transelectrica

Un articol de: George Lupu - 12 Ian 2021, 12:35
Pană de curent în nord-estul Capitalei. Noua avarie s-a produs la stația Fundeni a Transelectrica Eveniment

UPDATE 13:00  Transelectrica a anunțat că defecțiunile au fost remediate și funcționarea rețelei a fost readusă la parametri normali. Echipele specializate fac verificări în vederea identificării cauzei care a condus la producerea evenimentului.

"Marți dimineață, 12 ianuarie 2021, la ora 11.14, în Stația Electrică de Transformare 220/110 kV Fundeni, aparținând CNTEE Transelectrica SA, s-a înregistrat o disfuncționalitate care a afectat nivelul de tensiune de 10 kV din care este alimentată zona de consum adiacentă stației Fundeni.

Funcționarea rețelei a fost readusă la parametri normali prin intervenția promptă a personalului operativ, astfel încât la ora 11.40 toți consumatorii afectați au fost realimentați în integralitate.

La această oră, echipele specializate fac verificări în vederea identificării cauzei care a condus la producerea evenimentului, analiza finală urmând a fi definitivată în cel mai scurt timp.

Stația Electrică de Transformare 220/110 kV Fundeni a fost retehnologizată în perioada 2005-2007", transmite Transelectrica.

 

Nord-estul Bucureștiului, afectat de o pană de curent

 

O pană majoră de curent s-a produs marți dimineață în nord-estul Bucureștiului. Noua avarie a avut loc la stația Fundeni a Transelectrica.

O nouă avarie a avut loc la stația Fundeni a Transelectrica, azi dimineață, ceea ce a lăsat fără energie electrică pentru mai mult de jumătate de oră unii consumatori din nord-estul Bucureștiului, scrie economica.net.Bătrânul a sunat la uşa ei, i-a dat o scrisoare şi apoi a dispărut. Când a deschis-o, s-a PRĂBUȘIT. Ce scria acolo

 

Pană majoră în nord-vestul țăriiO pană majoră de curent a afectat vineri consumatorii casnici și industriali din mai multe județe.

Aproape tot județeul Sibiu a rămas fără energie electrică, potrivit Ora de Sibiu.

„Este vorba despre o problemă pe mai multe județe. Colegii de la TransElectrica sunt în manevre, în analize. E vorba de sistemul energetic național, e o problemă tehnică delicată. Ei fac tot posibilul să o rezolve. Noi de partea noastră la nivel de tensiune de 110V nu avem ce să facem”, a declarat Florin Benga, director Electrica Sibiu, pentru Ora de Sibiu.

Incidentul care a dus la pana de curent gravă din nord-vestul României este investigat la nivel european, transmite Asociația Operatorilor de Transport și Sistem din Europa –ENTSO-E, în contextul în care sistemul de energie din sud-estul Europei a fost separat de restul Europei, în timpul avariei de curent fără precedent care a afectat România.

Sistemul de energie din sud-estul Europei a fost separat de restul Europei. Acțiunile coordonate ale operatorilor de transport europene au asigurat stabilitatea sistemului și majoritatea țărilor nu au fost afectate. Practic, Europa a fost împărțită în două, între ora 15.05, momentul producerii incidentului, și 16.08, când sistemul a revenit la normal.

Citeşte mai multe despre:   Transelectrica,   COVID-19