Pandemie coronavirus. Ce se întâmplă dacă ești testat pozitiv cu COVID-19 și nu vrei să rămâi internat în spital

Pandemie coronavirus. Ce se întâmplă dacă ești testat pozitiv cu COVID-19 și nu vrei să rămâi internat în spital
Foto: Pixabay

Persoanele care refuză internarea în spital, după ce au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus, se expun unor riscuri majore, atenționează medicul Virgil Musta.

„Am constatat că sunt pacienți care au o simptomatologie minoră, dar când le facem investigații de laborator și imagistice, constatăm că leziunile sunt accentuate, cu afectarea până la 50% din suprafața plămânului.

Am constatat că sunt persoane care la debut au o formă asimptomatică, apoi încep să prezinte simptome, iar dacă nu sunt tratați în această perioadă, rămân cu o serie de sechele”, a declaratmedicul pentru Libertatea.

Noile reguli de carantinare și izolare adoptate de Camera Deputaților

Camera Deputaţilor a adoptat, joi seară, proiectul privind carantinarea şi izolarea în contextul crizei sanitare declanșată de noul coronavirus de tip SARS-CoV-2.

Izolarea și carantina nu vor mai fi obligatorii pentru toată lumea, iar cei care sunt doar suspecți sau nu au simptome specifice COVID-19 vor rămâne acasă în autoizolare, nuîn spital, așa cum se întâmpla până de curând.

În plus, pacienții testați pozitiv vor putea refuza tratamentul și vor putea contesta în instanță orice măsură de prevenire.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
12:57 - Mărturisirea Mirelei Retegan după ce trei persoane au plecat din „Gașca Zurli”. „A fost foarte greu”
12:54 - Dănuț Lupu a cerut liberarea condiționată și așteaptă decizia instanței. Participarea la Cupa Mondială din 1990, printre argumentele invocate de avocată
12:41 - Erika Isac a lansat o nouă melodie. Ce le transmite tinerilor prin „Femei în Parlament” (VIDEO)
12:40 - Karl Nehammer, la Congresul PPE de la București: „Avem nevoie de proceduri de azil rapid implementate și trebuie să ne asigurăm că cei care se află ilegal pe teritoriul UE sunt repatriați” (VIDEO)
12:30 - Klaus Iohannis, după discuția cu cancelarul Austriei: Am convenit să continuăm procesul pentru aderarea deplină a României la Schengen. UE trebuie să fie unită, puternică și prosperă
12:30 - Un băiat a murit după ce a căzut de pe un tobogan al școlii. Familia a dat în judecată unitatea de învățământ
12:28 - Norocul i-a lovit de două ori. Un bilet câștigător la loto, pe care un cuplu l-a pierdut, a fost găsit după trei luni
12:19 - Siegfried Mureșan: Cancelarul Austriei nu este personajul principal al Congresului PPE. Toate evenimentele s-au învârtit în jurul PNL, în jurul președintei Comisiei Europene (VIDEO)
12:14 - Februarie 2024 a fost cea mai caldă lună din istorie. Temperaturile globale au depășit pragul climatic critic
12:09 - Bătaie între două tinere la un salon de înfrumusețare din Tecuci. De la ce a pornit conflictul