Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Reprezentant CNAS, după ce sistemul informatic a picat iar: OAMENII MOR şi cu sistem, şi fără. Nu vreau să spun că dacă a picat sistemul, se întâmplă cele mai mari nenorociri de pe planetă

Reprezentant CNAS, după ce sistemul informatic a picat iar: OAMENII MOR şi cu sistem, şi fără. Nu vreau să spun că dacă a picat sistemul, se întâmplă cele mai mari nenorociri de pe planetă

Un articol de: B1.ro - 17 Iul 2019, 19:46
Foto: danielosmanovici.ro Eveniment

Sistemul naţional care gestionează verificarea cardurilor de sănătate este nefuncţional de mai bine de două săptămâni şi, conform CNAS, o tentativă de repornire ar putea avea loc pe 18 iulie. Până la repornire, însă, pacienţii şi medicii de familie sunt într-o situaţie critică, scrie DC News. 

RĂZVAN SIMION ARUNCĂ BOMBA ANULUI! DETALII ȘOCANTE DESPRE DANI OȚIL

Medicii nu pot, conform legii, să efectueze niciun fel de operațiuni medicale fără să le înregistreze prin cardul național de sănătate, dar sunt de multe ori ”obligați” de situație, în contextul în care unii pacienți sunt în stare gravă sau au nevoie urgentă de rețete sau trimiteri către medicii specialiști. 

Pacienții au la rândul lor de suferit pentru că, dacă nu reprezintă o urgență, sunt trimiși acasă pentru a reveni ulterior și a se lovi de aceeași problemă.
ACESTA A FOST FINALUL! OANA LIS A IZBUCNIT ÎN LACRIMI! A CONFIRMAT ANUNȚUL TRIST (GALERIE FOTO)

Într-o intervenţie la RFI, purtătorul de cuvânt al CNAS a dat asigurări că medicii pot folosi sistemul offline, fără teamă de amenzi, dar a oferit şi un răspuns cinic, după ce a fost întrebat dacă anumite persoane ar putea muri din cauza acestor erori. 
LACRIMI AMARE ÎN SHOWBIZ! DIN PĂCATE, MIHAI CONSTANTINESCU... MEDICUL MONICA POP TOCMAI A CONFIRMAT ANUNȚUL TRIST (GALERIE FOTO)

"Nu pot să fac promisiuni, pentru că nu stă în puterea mea să mişc aceste lucruri. Din păcate, soluţiile pe care le avem la îndemână, cu resursele CNAS la nivel de personal IT, nu pot face acea ajustare care să ducă sistemul în zona în care aceste sincope să nu mai apară. Dacă pe 18 totul funcţionează bine, testele funcţionează corect, atunci lucrurile vor reveni la normal. Blocajele resimţite la nivelul tuturor categoriilor de furnizare sunt prin prisma cantităţii uriaşe de date. Nu există niciun sistem perfect pe lume. Oamenii mor şi cu un sistem, şi fără un sistem. Sunt cinic, dar nu vreau să spun că dacă acum a picat sistemul se întâmplă cele mai mari nenorociri de pe planetă. Recunosc că nu e cea mai fericită declaraţie", a declarat Daniel Osmanovici. 

 

 
 
 
Loading...