Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Papa Francisc, la Iași. 150.000 de pelerini l-au întâmpinat în Capitala Moldovei. Suveranul Pontif: ”Lângă voi mă simt acasă” (FOTO, VIDEO)

Papa Francisc, la Iași. 150.000 de pelerini l-au întâmpinat în Capitala Moldovei. Suveranul Pontif: ”Lângă voi mă simt acasă” (FOTO, VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 01 Iun 2019, 16:30
Papa Francisc, la Iași. 150.000 de pelerini l-au întâmpinat în Capitala Moldovei. Suveranul Pontif: ”Lângă voi mă simt acasă” (FOTO, VIDEO) Foto: Inquam Photos / George Calin Eveniment

UPDATE 18.40 Discursul rostit de Papa Francisc la Iași s-a încheiat. Din Capitala Moldovei, Suveranul Pontif se va întoarce la București. Aeronava care îl va aduce pe Papa Francisc în Capitală va ateriza în jurul orei 20.00 pe Aeroportul Otopeni. 

UPDATE 18.35 Papa Francisc și-a întrerupt discursul pentru a povesti un moment emoționant, trăit la Iași. (Detalii AICI)

UPDATE 18.15 Papa Francisc i-a salutat în limba română pe credincioșii adunați la Iași. ”Lângă voi Papa se simte acasă!”, le-a spus Suveranul Pontif.

Suveranul Pontif a citat din Mihai Eminescu în discursul pe care l-a rostit sâmbătă în fața celor aproximativ 150.000 de oameni aflați în fața Palatului Culturii de la Iași. (Detalii AICI)

Papa Francisc a amintit și că la 1 iunie se sărbătorește Ziua copilului în România și i-a îndemnat pe credincioșii veniți în fața Palatului Culturii să se roage pentru cei mici. (Detalii AICI)

Sfântul Părinte a vorbit şi despre valorile familiei în discursul său de la Iaşi. (Detalii AICI)

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

UPDATE 18.00 Aproape 150.000 de oameni s-au strâns în faţa Palatului Culturii din Iaşi ca să îl întâlneasca pe Papa Francisc. Suveranul Pontif a fost inițial la Catedrala Episcopală Sfânta Maria Regina unde a binecuvântat oameni bolnavi și bătrâni. Sfântul Părinte s-a rugat la icoana Sfintei Fecioare Maria adusă de la Sanctuarul Salin de la Cacica și a binecuvânta prima bornă cu însemnele Camino de Santiago. Borna marchează distanța de 4.500 de kilometri până la Santiago de Compostela, important loc de pelerinaj. A mers apoi cu cu papamobilul spre Palatul Culturii unde pe scena special amenajată, oficiaza întâlnirea mariană cu tinerii și familiile.Liviu Dragnea, ELIBERAT din închisoare? Vestea pe care o aștepta fostul șef al PSD

UPDATE 17.30 Suveranul Pontif a pornit cu papamobilul de la Catedrala catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regină” către Palatul Culturii din Iași și salută mulțimea. 

Foto: Inquam Photos / George Calin

Foto: Inquam Photos / George Calin

UPDATE 17.20 Suveranul Pontif a binecuvântat mai mulți credincioși aflați în Catedrala catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regină”, alături de care a rostit o rugăciune, adresată Fecioarei Maria. La finalul rugăciunii, Sfântul Părinte le-a spus credincioșilor: ”Vă rog frumos să nu uitați să vă rugați și pentru mine”. 

UPDATE 17.10 Papa Francisc a ajuns la Catedrala catolică din Iași.

UPDATE 17.00 Numărul pelerinilor care îl întâmpină pe Papa Francisc la Iași a depășit 100.000.

Papa Francisc a ajuns sâmbătă la Iași, în jurul orei 16.20. Suveranul Pontif a fost așteptat de peste 70.000 de pelerini în Capitala Moldovei, pe o ploaie torențială. 

Sfântul Părinte va face prima oprire la catedrala catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regină”. Aici Suveranul Pontif se va întâlni cu peste 800 de bolnavi şi de bătrâni, pe care îi va binecuvânta şi le va vorbi. Pentru acesta moment a fost adusă special icoana făcătoare de minuni de la Cacica, cu o istorie de peste 200 de ani, care este una dintre cele mai cunoscute icoane catolice din România. În faţa acesteia Papa Francisc se va închina şi va primi o lumânare de la doi preoţi, simbolizând trecutul şi viitorul în slujirea bisericescă: un tânăr care urmează să fie hirotonit la finele acestei luni şi cel mai în vârstă preot din Dieceza de Iaşi, Anton Bişoc, care are 98 de ani şi peste 70 dintre ei a slujit ca preot.

De la Catedrală, Papa Francisc va pleca cu papamobilul către Palatul Culturii, salutându-i pe cei care s-au strâns să-l aştepte pe traseul pe care va merge până la scena amenajată chiar în faţa edificiului cultural. Aici Papa le va vorbi ieşenilor, dar va asculta la rândul său poveşti de viaţă impresionante.

Pe scena din faţa Palatului Culturii, un tânăr de 22 de ani îi va vorbi Papei despre dificultăţile şi bucuriile din viaţa sa, apoi vor urma mărturiile unei familii care are în total 28 de persoane în trei generaţii.

Însă momentele de un simbolism excepţional, sunt însoţite şi de o securitate extremă. Cu ocazia sosirii Papei Francisc, Iaşiul a devenit o adevărată fortăreaţă. Opt kilometri de garduri metalice au fost amplasate de-a lungul traseului urmat de Papă, oamenii au fost rugaţi să nu iasă la ferestre şi pe balcoane la trecerea Suveranului Pontif, iar tot centrul oraşului a fost închis.
 

Citeşte mai multe despre:   Papa Francisc,   Stiri Iasi