Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment MODESTIE VERSUS LUX. Papa Francisc a ajuns cu un LOGAN la Cotroceni / Patriarhul Daniel sosise la Catedrala Neamului cu un Mercedes Maybach S600 de 140.000 de euro (FOTO)

MODESTIE VERSUS LUX. Papa Francisc a ajuns cu un LOGAN la Cotroceni / Patriarhul Daniel sosise la Catedrala Neamului cu un Mercedes Maybach S600 de 140.000 de euro (FOTO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 31 Mai 2019, 14:03
MODESTIE VERSUS LUX. Papa Francisc a ajuns cu un LOGAN la Cotroceni / Patriarhul Daniel sosise la Catedrala Neamului cu un Mercedes Maybach S600 de 140.000 de euro (FOTO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Papa Francisc s-a deplasat cu o Dacia Logan de la Aeroportul Otopeni, la Palatul Cotroceni. Mașina a avut numărul SCV 1, ceea ce înseamnă "Status Civitatis Vaticanae”(Statul Cetății Vatican).

Cum era de așteptat, modestia și simplitatea Suveranului Pontif au atras atenția românilor.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În mediul online, unii chiar au comparat acest gest al Papei cu luxul afișat de mai marii Bisericii Ortodoxe Română la diverse evenimente. Unul dintre acestea a fost slujba de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului. Atunci, Patriarhul Daniel și Patriarhul Ecumenic Bartolomeu au venit la impunătoarea construcție într-un Mercedes Maybach S600, mașină care costă peste 140.000 de euro.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români

La vremea respectivă, BOR a transmis că mașina aparţine Serviciului de Protecţie şi Pază şi a fost pusă la dispoziţia Patriarhului Ecumenic Bartolomeu, Arhiepiscop al Constantinopolului deoarece aşa prevede protocolul, Patriarhul având rang de preşedinte de stat. Și Papa Francisc este șef de stat, dar se pare că a considerat mai potrivită deplasarea cu o Dacie Logan.

Cu o zi înainte de venirea Papei Francisc, Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, a susținut că românii nu au nicio problemă cu faptul că va fi blocată circulația pe traseul Papei Francisc, dar au făcut scandal când Patriarhul Daniel a trecut ”cu dubița” la un semafor. 

”Românii sunt aproape fericiți că se blochează circulația pe traseul Papei Francisc la București, iar toate reclamele de pe traseu vor fi date jos. Asta, în vreme ce pentru dubița Patriarhului a fost ditai scandalul național că a trecut la un semafor. Vezi, dacă cere Vaticanul, se poate. Probabil, va trebui și BOR să-și facă propriul stat...”, a scris Eugen Tănăsescu, pe Facebook.
 

Citeşte mai multe despre:   Papa Francisc_1,   Patriarhul Daniel,   BOR