Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Papa Francisc a oficiat slujba de beatificare a șapte episcopi greco-catolici martiri, pe Câmpia Libertăţii din Blaj: IMAGINI IMPRESIONANTE din capitala catolicismului românesc (FOTO, VIDEO)

Papa Francisc a oficiat slujba de beatificare a șapte episcopi greco-catolici martiri, pe Câmpia Libertăţii din Blaj: IMAGINI IMPRESIONANTE din capitala catolicismului românesc (FOTO, VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 02 Iun 2019, 10:05
Papa Francisc a oficiat slujba de beatificare a șapte episcopi greco-catolici martiri, pe Câmpia Libertăţii din Blaj: IMAGINI IMPRESIONANTE din capitala catolicismului românesc (FOTO, VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

UPDATE 14.10 Peste 120.000 de pelerini au fost prezenți la slujba oficiată de Papa Francisc pe Câmpia libertății de la Blaj, potrivit datelor Comitetului Interministerial pentru Securitate “Vizită Papa Francisc 2019”.

UPDATE 13.30 Slujba de la Blaj s-a încheiat. Papa Francisc va urca din nou în Papamobil cu care va trece prin mulțime. De aici, Sfântul Părinte va merge să viziteze o comunitate de romi din Blaj. 

UPDATE 13.20 Papa Francisc a rostit rugăciunea „Regina Coeli”, care, în mod normal este rostită la Vatican. Cum Suveranul Pontif se află în România, momentul rugăciunii a fost transmis în direct pe ecrane în Piața Sfântul Petru de la Vatican. 

UPDATE 13.10 Papa Francisc a sfințit icoana celor șapte fericiți, epicopii-martiri beatificați la Blaj. Este vorba despre Valeriu Traian Frenţiu, Vasile Aftenie, Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu, Ioan Bălan, Alexandru Rusu şi Iuliu Hossu.

Cei șapte fericiți for fi înscriși de acum în calendarul sfinților. 

Papa Francisc va primi o cutie de argint cu moaștele celor șapte episcopi-martiri beatificați și o icoană a acestora. 

UPDATE 12.30 Mulțimea adunată la Blaj rostește Crezul. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune

UPDATE 12.00 Papa Francisc a susținut o predică, după care toată lumea a păstrat un moment de reculegere.

UPDATE 11.50 Slujba de beatificare a celor şapte episcopi greco-catolici s-a încheiat. Începe Sfânta Liturghie, prezidată de Suveranul Pontif. În timpul Sfintei Liturghii, Suveranul Pontif i-a pomenit pe cei șapte episcopi martiri.

UPDATE 11.15 A început slujba de beatificare a celor şapte episcopi greco-catolici care au murit în urma prigoanei regimului comunist.

UPDATE 10.50 Papa Francisc a ajuns la Blaj cu Papamobilul. Aproximativ 100.000 de pelerini se află pe Câmpia Libertății. La sosirea la Blaj, Suveranul Pontif au strigat în cor: Vivat Papa!

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE 10.30 Președintele Klaus Iohannis a ajuns la Blaj împreună cu Prima Doamnă, Carmen Iohannis. La Blaj se află și Majestatea Sa, Margareta, Custodele Coroanei, precum și premierul Viorica Dăncilă împreună cu câțiva membrii ai Guvernului. (Detalii AICI)

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Papa Francisc îşi încheie pelerinajul în România. Duminică, Suveranul Pontif merge la Blaj acolo unde vor avea loc şi momentele culminante ale periplului Sfântului Părinte prin ţara noastră. Papa Francisc va beatifica, pe Câmpia Libertăţii, şapte episcopi greco-catolici care au murit în urma prigoanei regimului comunist. Mii de pelerini au ajuns deja la Blaj pentru a asista la slujba oficiată de Suveranul Pontif.

La ora transmiterii acestei ştiri, Papa Francisc a ajuns cu avionul la Sibiu și se îndreaptă spre Blaj.

Blajul este punctul în care Papa îşi va termina periplul prin România, un adevărat pelerinaj în care a fost primit de sute de mii de oameni, fie ei catolici, ortodocşi, protestanţi, români sau veniţi de la mii de kilometri depărtare.

Peste 100.000 de oameni sunt aşteptaţi pe Câmpia Libertăţii unde are loc slujba de beatificare a celor şapte episcopi greco-catolici morţi în urma prigoanei din închisorile comuniste.

Patru dintre episcopii ce vor fi beatificaţi duminică, Valeriu Traian Frenţiu, Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu şi Alexandru Rusu, au murit în închisorile din Sighet şi Gherla. Mormintele acestora au rămas necunoscute, osemintele lor neputând fi identificate, nici până azi. Ceilalţi trei, supravieţuitori ai Sighetului, Vasile Aftenie, Ioan Bălan şi Iuliu Hossu, au fost îngropaţi, sub supravegherea Securităţii, în Cimitirul Bellu din Bucureşti.

La evenimentul istoric de la Blaj va fi prezent şi preşedintele României, Klaus Iohannis. Acesta se va deplasa şi pe Aeroportul din Sibiu, unde va avea loc ceremonia de plecare din România a Suveranului Pontif.

La finalul vizitei la Blaj, Sanctitatea Sa va avea o întâlnire cu comunitatea romă din localitate şi va susţine un discurs.

Papa Francisc îşi va încheia vizita de trei zile în România duminică după-amiază, pe aeroportul din Sibiu.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Papa Francisc