Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment IMAGINI din mijlocul mulțimii de pelerini de la Șumuleu Ciuc: Cum l-au întâmpinat românii pe Papa Francisc (FOTO)

IMAGINI din mijlocul mulțimii de pelerini de la Șumuleu Ciuc: Cum l-au întâmpinat românii pe Papa Francisc (FOTO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 01 Iun 2019, 16:21
IMAGINI din mijlocul mulțimii de pelerini de la Șumuleu Ciuc: Cum l-au întâmpinat românii pe Papa Francisc (FOTO) Eveniment

Peste 100.00 de persoane din întreaga lume au venit la Sfânta Liturghie oficiată de Papa Francisc la sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc. Este locul unde în fiecare an se desfăşoară cel mai mare pelerinaj catolic din Europa Centrală şi de Est. Zecile de mii de pelerini au urcat dealul Şumuleului Mic pe ploaie, însă nu au lăsat nimic să îi oprească pentru a ajunge la slujbă. Suveranul Pontif a fost impresionat de mulțimea adunată pe platou și într-un ceremonial plin de emoție s-a rugat împreună cu pelerinii.

Oamenii au venit echipați cu pelerine de ploaie și umbrele, dar și cu steaguri românești. 

Papa Francisc a urcat dealul de la Șumuleu Ciuc, cu papamobilul, în aplauzele credincioșilor care îl așteptau cu multă emoție.

Credincioşii au venit până la Miercurea Ciuc cu trenul, cu maşina sau cu autocarul, după care au parcurs pe jos drumul până la altarul în aer liber situat în şaua muntelui Şumuleu, în pofida vremii nefavorabile. 

Sanctuarul din Şumuleu Ciuc, unde Papa Francisc a oficiat Sfânta Liturghie, este locul unde, în fiecare an, are loc cea mai mare adunare religioasă din Europa Centrală şi de Est. Cu o tradiţie de aproape cinci secole, pelerinajul de Rusalile catolice atrage sute de mii de oameni din toată lumea. Ei vin să se închine la statuia făcătoare de minuni a sfintei Fecioare Maria, să se roage pentru sănătate şi bunăstare.

La slujbă a fost adusă şi statuia din lemn a Fecioarei Maria. Aceasta a fost scoasă prima dată scoasă din biserică, după Al Doilea Război Mondial. Sculptată în lemn de tei între anii 1510 şi 1515 în stilul Renaşterii transilvănene, de un artist anonim, este considerată cea mai mare statuie făcătoare de minuni din lume. Sute de vindecări miraculoase şi dorinţe împlinite sunt puse pe seama statuii Fecioarei Maria.

Citeşte mai multe despre:   Papa Francisc,   Sumuleu Ciuc