Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Papa Francisc, vizită la comunitatea de romi din Blaj: Suveranul Pontif, așteptat cu emoție de oameni (VIDEO)

Papa Francisc, vizită la comunitatea de romi din Blaj: Suveranul Pontif, așteptat cu emoție de oameni (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 02 Iun 2019, 15:32
Papa Francisc, vizită la comunitatea de romi din Blaj: Suveranul Pontif, așteptat cu emoție de oameni (VIDEO) Foto: Inquam Photos/ George Calin Eveniment

UPDATE: După vizita în comunitatea de romi de la Blaj, Papa Francisc se îndreaptă spre Sibiu, de unde va decola spre Vatican. 

"Deschideți-vă inima și nu faceți diferențe. Sărac sau bogat, suntem egali în fața divinității" este mesajul plin de profunzime care va ajunge împreună cu Sfântul Părinte la comunitatea romilor din Blaj. Acolo, oamenii freamătă de emoţie. Şi-au pregătit casele, dar mai ales inimile, pentru întâlnirea care va avea loc într-o biserică ridicată în mai puţin de trei luni, special pentru vizita Suveranului Pontif.

Sfântul Părinte și-a dorit enorm să îi cunoască pe romii din Blaj, așa că le va trece pragul, se vor ruga împreună și vor vorbi, în a treia zi a vizitei Papei în România. În așteptarea Suveranului Pontif, comunitatea este copleșită de emoții și s-au pregătit de zor pentru această mare sărbătoare.

Alături de credincioşi, Papa Francisc va ţine o rugăciune la bisericuţa ridicată special pentru venirea lui. Va poposi numai jumătate de oră, însă mesajul lui este unul puternic - toţi suntem egali, indiferent de condiţia socială, de etnie şi de religie.

Special pentru Sanctitatea Sa, în biserica a fost adus un scaun arhieresc, altarul şi analogul bisericesc, realizate într-un atelier din localitate. Trei oameni au lucrat timp de o lună la obiectele de cult, deja amplasate în biserica.

Biserica romilor greco-catolici din Blaj este dedicată sfântului Apostol Andrei, fratele lui Petru şi a fost ridicată în mai puţin de trei luni chiar pe locul unde, în urmă cu 70 de ani, episcopul Ioan Suciu, şi el ocrotitor al lăcaşului de cult, se întâlnea cu copiii din comunitate şi jucau fotbal.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

Citeşte mai multe despre:   Papa Francisc,   Stiri Blaj