Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Papa Ioan Paul al II-lea a fost beatificat

Papa Ioan Paul al II-lea a fost beatificat

Un articol de: - 01 Mai 2011, 10:18
Papa Ioan Paul al II-lea a fost beatificat Foto: saieditor.com Eveniment

Papa Ioan Paul al II-lea a fost beatificat în cadrul unei ceremonii oficiate în piaţa San Pietro de la Vatican, la care au luat parte peste un milion de persoane. B1 TV a transmis duminică de la ora 11.00, în direct de la Vatican, ceremonia de beatificare a Papei.

Slujba a fost oficiată de Papa Benedict al XVI-lea, alături de cardinalii Bisericii Catolice. Cu ocazia beatificării, relicve ale fostului Papă vor fi expuse spre venerare credincioşilor.

Cincizeci de şefi de stat şi oameni politici au participat la slujbă, printre care şi Teodor Baconschi, fost ambasador la Sfântul Scaun.

Primele imagini cu slujba de beatificare a Papei


La Roma străzile şi clădirile sunt decorate cu portrete ale lui fostului Papă, care a condus Biserica Catolică mai bine de un sfert de secol.

Cu şase ani în urmă, mulţimea strânsă în piaţa San Pietro pentru funeraliile Papei Ioan Paul al II-lea striga "santo subito" ("sfânt de acum"), în onoarea Suveranului Pontif, care a popularizat imaginea Bisericii Catolice în întreaga lume.

Succesorul său, Papa Benedict al XVI-lea, a decis să iniţieze în iunie 2005 procedura de beatificare, încheiată în ianuarie 2011.

Pentru beatificare era necesară recunoașterea unui miracol făcut de fostul Papă. Biserica Catolică a recunoscut vindecarea calugăriței franceze Marie Simon-Pierre de boala Parkinson ca miracol. Pentru ca Papa Ioan Paul al II-lea să devină sfânt, un al doilea miracol va trebui să îi fie atribuit.

Peste 80.000 de creștini se vor aduna în Piața San Pietro pentru ceremonie, în timp ce alți 100.000 vor fi prezenți pe bulevardul Via della Conciliazione.  Ceilalți credincioși vor urmări sanctificarea Papei pe ecrane uriașe amplasate în oraș.

Se estimează că slujba va fi urmarită de 300.000 - 500.000 de oameni. În afară de italieni, cei mai mulți credincioși vor veni din Polonia, țara de origine a fostului Papă, dar și din Spania.

După slujbă, credincioșii se vor putea trece prin fața sicriului închis.


Beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea

Citeşte mai multe despre:   Papa Benedict al XVI-lea,   Vatican,   Roma,   Teodor Baconschi