Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Papa Francisc a trecut cu papamobilul prin Piaţa George Enescu unde a fost întâmpinat de zecii de mii de persoane care au înfruntat ploaia (VIDEO)

Papa Francisc a trecut cu papamobilul prin Piaţa George Enescu unde a fost întâmpinat de zecii de mii de persoane care au înfruntat ploaia (VIDEO)

Un articol de: Sebastian Pricop - 31 Mai 2019, 19:49
Papa Francisc a trecut cu papamobilul prin Piaţa George Enescu unde a fost întâmpinat de zecii de mii de persoane care au înfruntat ploaia (VIDEO) Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea Eveniment

Prima zi din cadrul vizitei oficiale efectuate de Papa Francisc în România se apropie de final. După ce a oficiat Liturghia la Catedrala Catolică Sfântul Iosif, Suveranul Pontif a traversat cu papamobilul piaţa George Enescu unde a fost întâmpinat de zeci de mii de români care l-au ovaţionat şi aplaudat.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

În ciuda ploii puternice, românii au ales să rămână pentru a îl vedea pe Papa Francisc, iar acesta le-a răspuns cu un zâmbet şi i-a binecuvântat.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

VIDEO: B1.ro/ Andrei Ștefan

Programul din weekend al Papei Francisc:

Sâmbătă, 1 iunie: 9:30 - Transfer de la București cu avionul, spre Bacău, apoi Papa Francisc va merge cu elicopterul la Miercurea-Ciuc, în arhidieceza romano-catolică de Alba-Iulia.

Succesiv, Papa merge cu automobilul la sanctuarul Fecioarei Maria de la Șumuleu-Ciuc, unde celebrează Sf. Liturghie cu pelerinii prezenți și ține omilia celebrării euharistice.

17:00 - Transport cu elicopterul pe aeroportul din Iași

17:30 - Vizită la Catedrala Romano-Catolică, după care merge în fața Palatului Culturii pentru o întâlnire mariană cu tinerii și familiile, cărora le adresează cel de-al șaselea discurs al vizitei. În cursul serii, Papa se întoarce cu avionul la București.

Duminică, 2 iunie: 9:00 - Transfer cu avionul de la București la Sibiu, de unde merge cu elicopterul la Blaj, sediul istoric al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică. Aici, pontiful celebrează Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie cu beatificarea a șapte episcopi greco-catolici martiri, ritul sacru desfășurându-se pe Câmpia Libertății de la Blaj.

După prânzul cu suita papală, Sfântul Părinte are o întâlnire cu comunitatea romă din Blaj.

17:00 - Papa sosește cu elicopterul la aeroportul din Sibiu pentru ceremonia de rămas bun.

17:30 - Papa Francisc pleacă din România cu avionul, urmând să ajungă pe aeroportul Roma – Ciampino în jurul orei locale 18.30.


 Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune

Citeşte mai multe despre:   Papa Francisc,   Stiri Bucuresti