Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Parchetul General a trimis DNA avizele pentru urmărirea penală a cinci foști miniștri în dosarul Microsoft

Parchetul General a trimis DNA avizele pentru urmărirea penală a cinci foști miniștri în dosarul Microsoft

Un articol de: - 06 Oct 2014, 15:56
Parchetul General a trimis DNA avizele pentru urmărirea penală a cinci foști miniștri în dosarul Microsoft Eveniment

Parchetul General a trimis avizele pe care președintele le-a dat pentru începerea urmăririi penale a cinci foști miniștri în dosarul Microsoft către Direcția Națională Anticorupție.

Traian Băsescu a declarat vineri că a aprobat cererea ministrului Justiției privind începerea urăririi penale pentru Adriana Țicău, Gabriel Sandu, Teodor Atanasiu, Nicolae Tănăsescu și Daniel Funeriu.

În dosarul Microsoft, DNA a cerut avizarea începerii urmăririi penale pentru nouă foşti miniştri ai Educaţiei, ai Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale şi, respectiv, ai Ministerului Finanţelor.

Procurorii îi suspectează pe senatorul Ecaterina Andronescu de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani, pe deputatul Valerian Vreme de abuz în serviciu, pe senatorul Petru Șerban Mihăilescu de instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă şi spălare de bani, şi pe europarlamentarul Dan Nica de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani. În cazul acestora, este aşteptat aviz de la Parlament şi de la PE.

De asemenea, Adriana Ţicău este suspectată de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani, Gabriel Sandu - de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani, Daniel Funeriu - de abuz în serviciu, Alexandru Athanasiu - de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani, Mihai Nicolae Tănăsescu - de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani. Avizul pentru începerea urmăririi penale a acestora a fost dat de preşedintele Traian Băsescu.


Citeşte mai multe despre:   DNA,   Parchetul General,   dosarul microsoft