Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Parchetul General: Protocoalele cu SRI, semnate în baza unei HG date de Tariceanu, pe când era premier

Parchetul General: Protocoalele cu SRI, semnate în baza unei HG date de Tariceanu, pe când era premier

Un articol de: B1.ro - 26 Oct 2018, 17:53
Parchetul General: Protocoalele cu SRI, semnate în baza unei HG date de Tariceanu, pe când era premier Eveniment

Lovitură pentru Călin Popescu Tăriceanu. Parchetul General arată că la baza protocoalelor cu Serviciul Român de Informații (SRI) a stat Hotărârea de Guvern din 2005, când prim-ministru era Tăriceanu.

Protocolul prevedea aprobarea Strategiei naţionale anticorupţie pe perioada 2005 - 2007 şi a Planului de acţiune pentru implementarea acestei strategii.

Redăm mai jos comunicatul integral al Parchetului General de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție

Prin H.G. nr. 231 din data de 30 martie 2005 privind „aprobarea Strategiei naţionale anticorupţie pe perioada 2005 - 2007 şi a Planului de acţiune pentru implementarea Strategiei naţionale anticorupţie pe perioada 2005 - 2007”, în cadrul domeniului prioritar II „Combaterea Corupţiei” din Strategia Naţională Anticorupţie (S.N.A.) s-a prevăzut ca „în vederea creşterii operativităţii şi eficienţei în activitatea de urmărire penală va fi consolidat controlul efectiv şi nemijlocit al procurorului asupra activităţilor de investigare şi cercetare penală efectuate de poliţia judiciară. De asemenea, se vor pune la punct proceduri care să permită sesizarea de îndată a procurorului de către structurile informative şi de investigaţie prin transmiterea oricăror informaţii şi suport probator referitoare la săvârşirea unor acte sau fapte de corupţie sau crimă organizată.”

Totodată, Obiectivul nr. 9 din cadrul Domeniului prioritar III: „Cooperare internă şi cooperare internaţională” reglementează stabilirea unor proceduri clare de colaborare între toate structurile cu atribuţii în lupta anticorupţie.

Planul de acţiune pentru implementarea S.N.A. stabileşte, fără echivoc, în sarcina Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţiei Naţională Anticorupţie  (fost Parchetul Naţional Anticorupţie), Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Justiţiei, Ministerul Afacerilor Interne încheierea unor protocoale pentru stabilirea procedurilor de comunicare cu Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, alte structuri de informaţii.  A se vedea măsura 4.5 – Sesizarea de îndată a procurorului care instrumentează cazuri de corupţie sau crimă organizată de către structurile informative şi de investigaţie prin transmiterea oricăror informaţii şi suport probator referitoare la săvârşirea unor acte sau fapte de corupţie sau crimă organizată.

 

Citeşte mai multe despre:   Calin Popescu Tariceanu