Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Parchetul, sesizat cu privire la înscrisuri false ce ar fi fost trimise de CC Guvernului

Parchetul, sesizat cu privire la înscrisuri false ce ar fi fost trimise de CC Guvernului

Un articol de: - 08 Aug 2012, 18:45
Parchetul, sesizat cu privire la înscrisuri false ce ar fi fost trimise de CC Guvernului Foto: epochtimes-romania.com Eveniment

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) a fost sesizat cu privire la falsificarea unor înscrisuri oficiale transmise de Curtea Constituțională către Guvern, conform unor surse judiciare. Informația a fost confirmată de către Ministerul Public printr-un comunicat de presă.

O persoană fizică a înaintat Parchetului o plângere penală sub aspectul comiterii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, în urma transmiterii de adrese contradictorii de Curtea Constituţională către Guvern, au precizat sursele citate.

"Urmare a solicitărilor formulate de către reprezentanţii mass-media referitoare la sesizarea transmisă Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind adresele contradictorii transmise de către Curtea Constituţională, precizăm: Pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a înregistrat sesizarea , vizând săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, în raport cu adresa transmisă de către Curtea Constituţională la data de 2 august 2012 Guvernului României, despre care s-a arătat că este contradictorie în raport cu cea anterioară. Sesizarea menţionată a fost formulată de către o persoană fizică şi a fost înregistrată pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind în faza actelor premergătoare", se precizează în comunicatul de presă al Ministerului Public, citat de Mediafax.

Se continuă cercetările pentru lămurirea tuturor împrejurărilor și stabilirea răspunderii judiciare.

Pe data de 2 august, Curtea Constituțională a decis să solicite relații de la Guvern cu privire la numărul de alegători de la referendum, după ce Ministerul Administrației și Internelor a afirmat că nu își poate asuma verdicitatea numărului de persoane de pe listele electorale permanente. Însă, luni, CC a revenit cu o adresă în care precizează că a solicitat listele electorale permanente, actualizate conform Legii 3/2000 privind desfăşurarea referendului şi listele în baza cărora s-a organizat consultarea populară din 29 iulie.