Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Parchetul Tribunalului București: Perchezițiile de la MediaPro nu au loc la domiciliul lui Adrian Sârbu sau la sediul din Pache Protopopescu

Parchetul Tribunalului București: Perchezițiile de la MediaPro nu au loc la domiciliul lui Adrian Sârbu sau la sediul din Pache Protopopescu

Un articol de: - 01 Apr 2014, 12:29
Parchetul Tribunalului București: Perchezițiile de la MediaPro nu au loc la domiciliul lui Adrian Sârbu sau la sediul din Pache Protopopescu Foto: mediafax.ro Eveniment

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a informat, marți, că verificările în cazul trustului MediaPro nu vizează domiciliul lui Adrian Sârbu și nici sediul din Pache Protopoescu.

"Urmare a informaţiilor apărute în mass-media şi în vederea unei corecte informări, facem precizarea că percheziţiile efectuate în data de 01.04.2014 nu vizează locuinţa numitului Sârbu Adrian şi nici sediul Pro TV din Bucureşti, b-dul Pache Protopoescu, nr. 109, sectorul 2", arată Parchetul Tribunalului Bucureşti, în comunicatul de presă.

Informația vine după ce, anterior, surse din cadrul anchetei precizau că procurorii au descins și acasă la Adrian Sârbu, fostul director companiei media Central European Media Enterprises, care deține PRO TV.

Parchetul Tribunalului Bucureşti a mai arătat că din datele şi probele administrate în cauză rezultă indicii rezonabile de sustragere de la plata obligaţiilor fiscale datorate către bugetul de stat, mecanism prin care s-a produs un prejudiciu estimat la suma de 5,4 milioane de lei. De asemenea, rezultă indicii rezonabile că sumele de bani spălate se ridică la aproximativ 23 de milioane de lei.

Trustul MediaPro şi firmele lui Adrian Sârbu sunt suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Poliţiştii fac 28 de percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov, la firme şi la locuinţele unor persoane suspectate de spălare de bani şi evaziune fiscală. 

Percheziţiile au ca obiect ridicarea unor documente de evidenţă contabilă necesare probatoriului şi soluţionării cauzeiProcurorii au început urmărirea penală in rem în acest caz, se mai precizează în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Iar 8 dintre firmele vizate de anchetă sunt ale lui Adrian Sârbu, respectiv, ALERIA MANAGEMENT, cu un prejudiciu de aproape 5 milioane de lei, APROPO MEDIA, cu un prejudiciu de peste 2,5 milioane de lei, MEDIAFAX S.A, cu un prejudiciu estimat la aproape 50 milioane de lei, MEDIAFAX GROUP, cu un prejudiciu de peste 5 milioane de lei, COMPANIA DE PRODUCȚIE ȘI ENTERTAINMENT, cu un prejudiciu de peste 6 milioane de lei, PUBLIMEDIA INTERNATIONAL, cu un prejudiciu de peste 20 milioane de lei, dar şi firmele INDOOR MEDIA şi PUBLIONE MEDIA.

Ancheta s-ar putea extinde și la alte persoane din apropierea lui Adrian Sârbu.

Adrian Sârbu a ajuns la sediul Mediafax


Citeşte mai multe despre:   Adrian Sarbu,   perchezitii