Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Parcul Nicolae Iorga de pe Calea Victoriei, scos la vânzare de statul italian, care deține terenul pe care este acesta plasat (FOTO)

Parcul Nicolae Iorga de pe Calea Victoriei, scos la vânzare de statul italian, care deține terenul pe care este acesta plasat (FOTO)

Un articol de: - 10 Apr 2017, 12:43
Parcul Nicolae Iorga de pe Calea Victoriei, scos la vânzare de statul italian, care deține terenul pe care este acesta plasat (FOTO) Foto: www.ciaobucarest.ro Eveniment

Situație mai puțin întâlnită în București. Parcul Nicolae Iorga de pe Calea Victoriei nr. 184-188, deținut de statul italian, a fost scos la vânzare prin licitație publică organizată de Ambasada Italiei. Prețul de pornire pentru spațiul verde cu o suprafață de circa 3.000 mp este de 5.525.700 de euro.

Riscul este foarte mare ca în cazul în care parcul este achiziționat de o entitate privată ca terenul plasat într-o zonă centrală să fie transformat într-un spațiu de construcții, iar oază verde de natură să devină un spațiu de clăriri de birouri sau hoteluri.

Primăria București sau Primăria Sectorului 1 se pot înscris însă în licitație sau să intre în negocieri cu statul italian pentru a păstra parcul în forma actuală.

Ambasada Italiei a mai scos la licitație mai multe imobile: Târgoviște (Calea Domnească nr. 165); Galați (Str. Gării nr. 38); Brăila (Str. R.S. Campiniu nr. 35); Constanța (Bd. Mamaia nr. 42); București (Str. Luigi Cazzavillan  nr. 26-28 Sector 1), conform hotnews.ro.

În perioada 2001-2013, au fost retrocedate în București 36 de hectare în parcuri, iar în ultimii 16 ani au fost restituite 23 hectare de spații verzi/ locuri de joacă, potrivit unui inventar făcut recent de Primăria Capitalei. 

Aceste terenuri au fost retrocedate fie prin dispoziție de primar, fie în baza unor hotărâri judecătorești. Primarul General, Gabriela Firea, a anunțat recent că va constitui un grup de lucru care să identifice soluțiile legale pentru a putea recupera parcurile, spațiile verzi sau terenurile pe care sunt amenajate locuri de joacă și care au fost retrocedate, iar recuperarea va începe în acest an.

S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!

Citeşte mai multe despre:   Italia,   imobiliare