Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment PMB a demarat acțiunea de combatere a țânțarilor și a capuşelor în parcurile din Capitală

PMB a demarat acțiunea de combatere a țânțarilor și a capuşelor în parcurile din Capitală

Un articol de: - 19 Apr 2018, 10:13
PMB a demarat acțiunea de combatere a țânțarilor și a capuşelor în parcurile din Capitală Eveniment

Primăria Municipiului București (PMB) a demarat, miercuri, tratamentele de combatere a țânțarilor în toate parcurile și aliniamentele stradale din Municipiul București.
Potrivit unui comunicat al Municipalităţii, programul se va derula în perioada aprilie - octombrie 2018, urmând a fi realizate câte 12 treceri în parcurile administrate de ALPAB și primăriile de sector, dar și pe aliniamentele stradale și spațiile verzi publice de pe teritoriul Capitalei.

Astfel, tratamentele de combatere a țânțarilor au fost aplicate miercuri, în următoarele parcuri din Capitală: Parcul Circul de Stat, Parcul Mihai I (Herăstrăul Nou, Herăstrăul Vechi), Parcul Cișmigiu, Parcul Lacul Tei și Parcul Tineretului. Pentru aplicarea acestor tratamente, s-a acționat cu 10 aparate portabile la sol, 51 de atomizoare cu ceață la rece pentru combaterea la sol, precum și 5 utilaje de mare putere ULV cu ceață rece pentru combaterea la sol, menţionează Primăria Capitalei.

Conform sursei citate, în perioada următoare, în funcție de evoluția fenomenelor meteorologice, tratamentele de combatere a țânțarilor vor fi programate și în celelalte parcuri ale Capitalei, dar și pe aliniamentele stradale și spațiile verzi. Tratamentele se vor executa la sol, fiind folosite utilaje portabile și utilaje de mare putere ULV. 

PMB mai anunţă că a demarat, la începutul lunii aprilie, prin Centrul de Protecție (CCPB) a Plantelor, campania de igienizare a spațiilor verzi publice din Bucureşti, prin aplicarea de tratamente pentru combaterea bolilor și a dăunătorilor la plante în toate sectoarele Capitalei.
Astfel, în perioada 04 - 20 aprilie, sunt aplicate tratamente în parcurile și aliniamentele stradale aparținând domeniului public din sectoarele 1, 2, 3, 4, 5 și 6, folosind produsele fitosanitare omologate pentru combaterea următoarelor boli și dăunători: căpușe, purici, furnici, muște, cărăbuși, ploșnița cerealelor, acarieni, afide, tripsi, omizi defoliatoare, mana, făinare, rugină, viespi, molii, păduchi, cicade și altele.

Joi, 19 aprilie, în intervalul orar 22.00-04.00, se vor aplica tratamente în parcurile Herăstrăul Vechi, Bazilescu, Kiseleff, Bordei, Floreasca,  Regina Maria, Miorița, Cișmigiu, Casa Presei Libere, Băneasa, Nicolae Iorga și Luigi Cazzavilan, Sala Palatului, Herăstrăul Nou, Crângași, Giulești, Grozăvești, Cărămidarii de Sus, Păcii și Drumul Taberei, iar în intervalul orar 06.00-10.00 în parcurile Eroilor, Eroilor sanitari, Operei, Izvor, Romniceanu, Sebastian, Ferentari, Humulești și Pecineaga.

Pe 20 aprilie, în intervalul orar 06.00-10.00, Centrul de Protecție a Plantelor va aplica tratamente în parcul Politehnicii.

Reprezentanţii Primăriei menționează că la intrarea în parcurile din Capitală au fost amplasate bannere prin care se anunță programul de tratamente, iar poliția locală supraveghează aceste operațiuni, astfel încât cetățenii să evite zonele respective în intervalul orar specificat.

Pentru a nu fi perturbat traficul rutier, pe aliniamentele stradale se efectuează tratamente în intervalul orar 22.00 -6.00 dimineața, adaugă PMB.

Aplicarea tratamentelor fitosanitare pe spațiile verzi din Municipiul București se desfășoară ori de câte ori este necesar pe toată perioada sezonului cald.
Reprezentanţii Municipalităţii precizează că activitatea desfășurată se efectuează în conformitate cu buletinele de avertizare transmise de Autoritatea Națională Fitosanitară pentru eliminarea riscului biologic determinat de dăunători, cât și a bolilor la plante, respectând importanţa și periodicitatea acțiunilor preventive și curative, în vederea igienizării mediului înconjurător.
 Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!

Citeşte mai multe despre:   PMB