Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Părintele Iustin de la Mânăstirea Oașa: DNA face treabă bună, dar într-un duh rău. Societatea îi face praf și pulbere pe tineri

Părintele Iustin de la Mânăstirea Oașa: DNA face treabă bună, dar într-un duh rău. Societatea îi face praf și pulbere pe tineri

Un articol de: - 24 Iul 2015, 17:26
Foto: Pro TV Eveniment

Părintele Iustin, starețul Mânăstirii Oașa, județul Alba, este unul din preoții care nu sfiește să spună lucrurilor pe nume. Acesta a făcut de curând declarații cu privire la acțiunile DNA și la problemele societății românești.

Părintele Iustin este de părere că societatea îi face “praf” pe tinerii români, iar circul de la DNA “hrănește plebea”.

"Este o problemă, dar ei nu sunt în situaţia în care sunt din cauza problemelor din Biserică, ci din cauza problemelor din societate. Deci societatea îi face praf. Praf și pulbere îi face. Ei, şi acum Biserica încearcă într-un mod bun sau mai puţin bun să-i salveze, totuşi, și în mare parte reuşeşte, nu ne putem plânge de Biserică; dar s-ar putea lucra mai mult la societate! Adică îi tot dăm înainte cu "societatea laică”. (...)


Acum ni se pare că a fi laic, a construi o societate laică, deci fără Dumnezeu, e un lucru superior. Asta e greșeala fatală”, a afirmat acesta.


Starețul continuă și spune că oamenii nu-și mai pun problema binelui sau a răului pentru că poftele sunt satisfăcute și nimic altceva nu mai contează.


"Nu ne punem problema pentru că acum se satisfac patimile foarte mult şi, aşa cum se prefigura cumva pe vremea Imperiului Roman, se dădea pâine şi circ la plebe ca să fie liniștită şi se ardeau creştinii. (...) Nu mai e pâinea şi circul de atunci, e circul de la DNA cu care tu hrăneşti plebea. Toţi acum aşteaptă, cum aşteptau atunci, să vadă dacă-l omoară pe creştin, animale peste oameni, și ei aveau o satisfacţie din chestia asta. Acum se cultivă aceeași satisfacţie a oamenilor în rău, cu rău, prin DNA, e o formă superioară, dar aceeaşi patimă, în acelaşi fel se face. DNA face o treabă bună, dar într-un duh rău. N-o face într-un duh constructiv.

Da, îşi fac datoria, dar e prezentată într-un fel. Intr-un fel fascinant, ca să dea satisfacţie patimii. Pentru că ei ar putea să facă treaba asta mult mai discret. De ce trebuie să facă ca un spectacol treaba asta? Că se face spectacol din treaba asta, oamenii așteaptă treaba asta zilnic, să vadă pe cine au mai închis. Şi au o satisfacție. Dar nu e bine, nu e constructiv, nu e educativ pentru societate să se prezinte astfel. Da, să-și facă treaba! Nu zice nimeni să nu şi-o facă! Dar să şi-o facă în alt duh şi în alt mod, într-un mod constructiv", a spus el la ProTV, citat de Cuvântul Ortodox.

 

Citeşte mai multe despre:   DNA
 
Loading...