De ce inteligența se moștenește de la mamă, și nu de la tată? 9 adevăruri care te vor uimi

De ce inteligența se moștenește de la mamă, și nu de la tată? 9 adevăruri care te vor uimi
foto: pixabay

Cercetătorii au ajuns la concluzia că mamele sunt cele care dau mai departe inteligența lor. Geneticienii spun că deși se spune că de la tată se moștenește inteligența, se pare că,capacitățile noastre intelectuale sunt dictate de genele mamelor, scrie parintidenota10.ro.

LACRIMI ÎN SHOWBIZ! FUEGO A PĂȚIT-O GRAV! IRINA LOGHIN A DAT VESTEA CUMPLITĂ! E ȘOC ȘI GROAZĂ (GALERIE FOTO)

1. Unele gene pe care le deținem au un număr biochimic de serie care se deosebește de altele și este analogic numărului caracteristic mamei sau tatălui.

2. O parte din aceste gene se activează în organismul nostru doar dacă sunt moștenite de la mamă sau doar dacă sunt moștenite de la tată.

3. Cercetătorii au stabilit că cel puțin 60% din capacitățile intelectuale sunt transmise de la părinți la copii. De asemenea, este cunoscut faptul că gena răspunzătoare de minte, este transmisă de către cromozomul X, ceea ce înseamnă că se moștenește cel mai probabil prin intermediul mamei, întrucât aceasta are 2 cromozomi X, în timp ce bărbații au doar unul.

4. Cercetătorii au stabilit că în stratul extern al creierului se află doar gene materne,pe când genele partene se află doar în sistemul limbic.

5. Asta în timp ce stratul extern al creirului răspunde de capacitățile intelectuale. Aici are loc procesul de gândire, învățare sau de elaborare a strategiilor, iar sistemul limbic răspunde de excitarea sexuală, de agresivitate sau de pofte.

DOAMNE, DUMNEZEULE! TEO TRANDAFIR NU MAI ARE NICIO ȘANSĂ! CARMEN HARRA A FĂCUT ANUNȚUL CUMPLIT!

6. Pe lângă toate acestea, este foarte importantă și relația mamă-copil. Copiii care au o relație strânsă cu mama lor au rezultate mai bune în jocurile complicate, sunt mult mai rezistenți și sunt mai puțin expuși la stres când e vorba de rezolvarea problemelor.

7. Specialiștii în fiziologie sunt de părere că această relație îi asigură copilului simțul protecției, ceea ce îl ajută să examineze cu încredere lumea înconjurătoare și să găsească ieșire din orice situație.

8. Cercetătorii Universității din Washington au mai constatat că la copiii ce au o relație bună cu mama, hippocampusul este cu 10% mai dezvoltat decât la ceilalți copii.

9. Chiar dacă inteligența copiii o moștenesc pe linie maternă, intuiția și reacția emoțională este căpătată pe linie paternă. Așa că, dragi tătici, nu vă indispuneți, că și voi aveți o contribuție esențială la personalitatea copilului.

Urmăriți B1TV.ro și pe