Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Părinții cer ca mersul la școală să fie opțional, în contextul epidemiei de Covid-19: 'Obligativitatea nu este normală. În București avem școli unde se învață în trei schimburi sau sunt peste 37-38 de elevi în clasă' (VIDEO)

Părinții cer ca mersul la școală să fie opțional, în contextul epidemiei de Covid-19: 'Obligativitatea nu este normală. În București avem școli unde se învață în trei schimburi sau sunt peste 37-38 de elevi în clasă' (VIDEO)

Un articol de: Traian Avarvarei - 26 Aug 2020, 11:29
Părinții cer ca mersul la școală să fie opțional, în contextul epidemiei de Covid-19: 'Obligativitatea nu este normală. În București avem școli unde se învață în trei schimburi sau sunt peste 37-38 de elevi în clasă' (VIDEO) Foto: Pixabay Eveniment

Mii de părinţi din toată ţara cer autorităţilor libertatea de a alege dacă îi trimit ori nu pe cei mici la şcolile de stat, din toamnă, în condițiile în care epidemia de Covid-19 este departe de a fi ținută sub control. Cei mai mulţi dintre părinţi spun că au membri în familie care suferă de diferite afecţiuni şi care ar fi în pericol în cazul în care copiii lor s-ar infecta la cursuri. 

Părinţii cer ca mersul la şcoală să fie opţional 

Noul an școlar urmează să înceapă la data de 14 septembrie, deci în mai puțin de o lună. În acest moment situația generată de noul coronavirus este însă incertă, iar cei mai nemulțumiți sunt părinții. Aceștia cer autorităților să poată alege dacă își trimit sau nu copiii la școală.

Cei mai mulți părinți sunt de părere că situația provocată de epidemia de Covid-19 este critică.

Eugen Ilea, președintele Asociației Naționale de Părinți din București, a declarat pentru B1 TV că proiectul privind normele pentru deschiderea anului școlar se află în dezbatere publică în acest moment și că au fost trimite, numai la nivelul Bucureștiului, sute de cereri în care părinții vor să aibă libertatea de a alege dacă își trimit sau nu copiii la cursuri.

”În aceste norme se scoate în evidență ceeea ce ar trebui să facă autoritățile împreună cu unitățile școale, pentru începerea anului școlar 2020-2021. De departe, în aceste norme este implementată și o declarație pe propria răspundere a părinților, în care aceștia își asumă responsabilitatea pentru trimiterea copiilor la școală.

Noi, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți, am transmis către Ministerul Sănătății și Ministerul Educației ca părinții să aibă opțiunea de a-și trimite sau nu copilul la școală, deoarece obligativitatea aceasta de a începe anul școlar nu este normală având în vedere că acest proiect de norme prevede foarte multe acțiuni pe care unitatea școlară trebuie să le facă, ori în condițiile în care în București avem școli unde se învață în trei schimburi sau sunt peste 37-38 de elevi în clasă, este greu să se implementeze o astfel de distanțare fizică, astfel încât toți copiii să poată începe școala la 14 septembrie.

Părinții se tem. Ori au copii care se află în categoria de risc, ori ei sunt în categoria de risc sau au alți membri ai familiei care sunt în categoria de risc.Profesorii care refuză vaccinarea anti-COVID-19 vor fi dați afară? Anunțul ministrului Educației

Sunt și părinți care au încă această teamă cu privire la îmbolnăvirea copiilor lor. În acest context avem nevoie de această opțiune de a ne trimite sau nu copiii la școală.

La nivelul Capitalei avem câteva sute de cereri ale părinților care doresc să aibă opțiunea de a-și trimite su nu copiii la școală”, a spus Ilea.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 


 

Raed Arafat: şcolile în care apar focare pot fi închise temporar


 

 

Şcolile în care vor apărea focare de coronavirus vor fi închise temporar. O spune chiar Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Acesta mai precizează că mare parte a copiilor infectați au forme ușoare. Arafat subliniază însă că la momentul de faţă nu se poate ajunge la un risc zero de infectare.

„Mare parte a copiilor infectați au forme ușoare. Nu avem date despre cazuri critice de copii, cu foarte mici excepții, care chiar sunt excepții.

Riscul infectării la școli are efect, de fapt, asupra familiilor și asupra profesorilor. Regulile la care se lucrează acum sunt foarte importante și ele trebuie să fie respectate.E o muncă dificilă, care implică profesorii, părinții, copiii și care trebuie făcută în tandem”, a spus Arafat.

Raed Arafat spune că dacă vor apărea focare în şcoli se poate merge până la închiderea temporară a acestora.

„Din păcate, nu avem sub nicio formă posibilitatea de a reduce riscul la zero. Risc zero nu există, iar în situația de azi, cu această pandemie, noi putem reduce riscul, dar nu putem garanta că reducem riscul la zero. Dacă apar focare, vor fi luate măsuri, probabil inclusiv închiderea temporară a școlii în care apare un astfel de focar.”, a spus acesta.

Citeşte mai multe despre:   anul scolar 2020,   COVID-19,   coronavirus