Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Părinții nu vor mai putea da mai mult de trei nume copiilor! Vezi în ce condiții pot fi anulate certificatele de căsătorie, dar și alte propuneri noi din Parlament

Părinții nu vor mai putea da mai mult de trei nume copiilor! Vezi în ce condiții pot fi anulate certificatele de căsătorie, dar și alte propuneri noi din Parlament

Un articol de: B1.ro - 11 Ian 2019, 12:42
Eveniment

Părinții nu vor putea da mai mult de trei prenume copiilor, iar certificatele de căsătorie plastifiate vor fi considerate nule, potrivit unui proiect de lege din Parlament, anunță profit.ro.

Ba mai mult, cele două exemplare oficiale ale actelor de stare civilă vor putea fi completate exclusiv în format digital, cu mențiunea că va exista și unul păstrat în format fizic.

Totodată, notează aceeași sursă, proiectul introduce noi termene și proceduri privind înregistrarea nașterilor, declararea deceselor, schimbării numelor sau utilizării alfabetului latin extins în transcrierea actelor de stare civilă.

Publicația mai menționează că proiectul permite ca o căsătorie să poată fi încheiată de către ofițerul de stare civilă la sediul misiunii diplomatice sau oficiului consular de carieră al României în a cărei rază de competență teritorială își are domiciliul ori rezidența unul dintre viitorii soți, cetățean român.
 

Citeşte mai multe despre:   Parlament
 
 
 
Loading...