Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Părinții vor fi asistenții elevilor la examenul de bacalaureat

Părinții vor fi asistenții elevilor la examenul de bacalaureat

Un articol de: - 10 Mai 2011, 11:13
Părinții vor fi asistenții elevilor la examenul de bacalaureat Foto: telegraph.co.uk Eveniment

Potrivit unui nou ordin al Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, părinții și societatea civilă vor putea face parte din comisiile care asistă la desfășurarea examenului de bacalaureat din 2011.

Observatorii vor putea să monitorizeze pregătirea examenului de bacalaureat, desfășurarea acestuia și pot sesiza eventualele încălcări ale prevederilor metodologiei.

Părinți nu au voie să aibă, în timpul desfășurării examenului, asupra lor materiale nepermise, respectiv telefoane mobile, orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare, precum și dicționare, manuale școlare, culegeri, ziare, reviste, cărți, etc.

Nu oricine poate să devină observator


Vor fi admiși doar cei care fac parte din asociațiile de părinți sau din organizații neguvernamentale și au activitate relevantă în domeniul Educaței. Persoanele respective vor depune o solicitare scrisă la Comisia de bacalureat județeană sau a municipiului București până pe 1 iunie.

Observatorii acreditați de Comisia de bacalaureat județeană/a Municipiului București vor primi informații, din partea reprezentantului comisiei județene/a Municipiului București, legate de prevederile relevante în vigoare pentru examenul de bacalaureat.

Noul ordin mai prevede că observatorii vor avea acces în centrele de examen numai însosiți de un membru al comisiei delegat de președintele acesteia și doar în baza adeverinței și a unui act de identitate.

La încheierea activității, observatorul va redacta un raport scris, datat și semnat, care va fi predat secretarului Comisiei de bacalaureat județeană/a Municipiului București.

Observatorii nu trebuie să aibă rude printre candidați


Părinții vor trebui să includă în solicitarea adresată Comisiei de BAC că nu au soțul/soția, o rudă sau un fin de până la gradul al IV-lea printre candidații care participă la examen în respectiva sesiune.

Citeşte mai multe despre:   parinti,   elevi,   bacalaureat,   Ministerul Educatiei