Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Parlament: Ioan Anton a fost revocat de la Curtea de Conturi

Parlament: Ioan Anton a fost revocat de la Curtea de Conturi

Un articol de: - 09 Sep 2015, 16:08
Parlament: Ioan Anton a fost revocat de la Curtea de Conturi Eveniment

Parlamentul a adoptat un proiect de hotărâre prin care Ioan Anton a fost revocat din funcția de consilier de conturi și vicepreședinte al Autorității de Audit, informează Agerpres. Proiectul a primit 317 voturi pentru.

Parlamentul a adoptat la 27 septembrie 2011 numirea lui Anton consilier de conturi pentru un mandat de nouă ani și vicepreședinte al Autorității de Audit.

Curtea Constituțională a decis în octombrie 2014 că hotărârea Parlamentului este neconstituțională  deoarece Anton a fost numit vicepreședinte al Autorității de Audit, deși acesta mai îndeplinise anterior funcția de consilier de conturi timp de trei ani. Potrivit Constituției, consilierii de conturi sunt numiți de Parlament pentru un mandat de nouă ani care nu poate fi prelungit sau înnoit.

"Membrii celor patru comisii sesizate au constatat îndeplinirea condițiilor legale pentru revocarea din funcție a lui Ioan Anton", se arată în raportul Comisiilor de specialitate ale Senatului și Camerei Deputaților însușit de plen.

Pe 30 august, Liviu Dragnea a declarat că Ilie Sârbu, fost lider al senatorilor PSD, se bucură de susținerea partidului pentru a ocupa funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi.

Citeşte mai multe despre:   Curtea de Conturi,   Parlamentul Romaniei,   revocare