Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Parlamentul a demis conducerea Radio România. Georgică Severin, ales interimar al SRR

Parlamentul a demis conducerea Radio România. Georgică Severin, ales interimar al SRR

Un articol de: - 26 Apr 2017, 10:32
Parlamentul a demis conducerea Radio România. Georgică Severin, ales interimar al SRR Foto: Ziua de Constanta Eveniment

UPDATE: Georgică Severin a fost validat pentru funcția de președinte-director general interimar al Societății Române de Radiodifuziune, cu 214 voturi "pentru", 58 "împotrivă" și o abținere.

Anterior, acesta a primit aviz favorabil de la Comisiile parlamentare de cultură, precizează Agerpres.

 ALERTĂ ÎN ROMÂNIA! MARE ATENȚIE! HACKERII CER BANI ÎN NUMELE CELEBREI CÂNTĂREȚE, PE INTERNET. MULȚI ROMÂNI ȘI-AU LUAT ȚEAPĂ

Parlamentul a respins, miercuri, rapoartele de activitate ale Societăţii Române de Radiodifuziune pe anii 2015 şi 2016. Potrivit legii, respingerea raportului de activitate atrage automat demiterea Consiliului de Administraţie, precizează stiripesurse.ro.

Raportul pe 2015 a fost respins cu 233 de voturi „pentru” respingere, 53 „împotrivă“ şi cinci abțineri. Cel pe 2016 a fost respins cu 219 „pentru” respingere, 63 „împotrivă“ şi 14 abțineri.

Astfel, Ovidiu Miculescu, șeful Radio România din 2012, a fost demis de la conducerea instituției împreună cu întregul Consiliul de Administrație. La conducere ar urma să fie numită Maria Țoghină, anunță mai multe surse.

Decizia a fost criticată de senatorul PMP Traian Băsescu: "Radioul Public a obţinut un profit remarcabil. Mai mult, este lider de audienţă. Am vrut să fac aceste precizări ca să se ştie că dăm un vot politic, nu unul din punct de vedere a performanţelor".

Senatorul PSD Lucian Romaşcanu a fost, însă, de altă părere: "Radio România nu are ca scop profitul. Radioul nu are corespondenţi în 10 judeţe, nu şi-a renovat sediile, nu şi-a dotat reporterii cu aparatură".

Concluzia pare să-i fi aparținut Ralucăi Turcan, președintele interimar al PNL: "tocmai am asistat astăzi la o execuţie politică”.