Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Parlamentul European va solicita din nou acceptarea României şi a Bulgariei în Schengen

Parlamentul European va solicita din nou acceptarea României şi a Bulgariei în Schengen

Un articol de: B1.ro - 07 Dec 2018, 21:38
Eveniment

Săptămâna viitoare, Parlamentul European va supune la vot o nouă rezoluţie în care va solicita admiterea României şi a Bulgariei în spaţiul Schengen, notând că cele două ţări aplică deja, parţial, regulile Schengen, relatează Agerpres.

Rezoluţia cere Consiliului Uniunii Europene să ia o decizie rapidă şi pozitivă asupra aderării celor două ţări în spaţiul european de liberă circulaţie, fiind redactată pe baza unui raport elaborat de eurodeputatul socialist bulgar Serghei Stanişev. 

Nu este prima oară când acest lucru se întâmplă însă. Încă din 2011, eurodeputaţii şi-au exprimat susţinerea pentru admiterea României şi Bulgariei în Schengen, ulterior, confirmându-și poziţia în mai multe rânduri. Cea mai recentă astfel de situaţie având loc în luna mai, atunci când Parlamentul European a indicat că România şi Bulgăria sunt pregătite să facă parte din spaţiul Schengen şi a cerut Consiliului UE să aprobe aderarea celor două state. 

În plus, a fost condamnată prelungirea controalelor la frontierele interne ale spaţiului Schengen, care restrâng libertatea de circulaţie între cele 26 de state membre.

Decizia finală în acest dosar aparţine Consiliului UE şi trebuie luată în unanimitate. De la 1 ianuarie 2019, Consiliul UE va fi prezidat, pentru şase luni, de către România.

Citeşte mai multe despre:   spatiul Schengen,   Parlamentul European,   Romania,   Bulgaria,   Consiliul European
 
 
 
Loading...