Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Parlamentul României, campion la fotbal în Balcani! Dragnea se cere discret în „primul 11”: Poate la anul îmi capăt și eu un loc în echipă; dacă o să fiu titular, cu atât mai bine

Parlamentul României, campion la fotbal în Balcani! Dragnea se cere discret în „primul 11”: Poate la anul îmi capăt și eu un loc în echipă; dacă o să fiu titular, cu atât mai bine

Un articol de: B1.ro - 28 Noi 2018, 08:28
Parlamentul României, campion la fotbal în Balcani! Dragnea se cere discret în „primul 11”: Poate la anul îmi capăt și eu un loc în echipă; dacă o să fiu titular, cu atât mai bine Foto: Capital Eveniment

Echipa de fotbal a Camerei Deputaților a câștigat Campionatul Interpalarmentar de Fotbal, după ce a învins reprezentativa demnitarilor din Ungaria în finală, iar Liviu Dragnea, președintele forului inferior, i-a premiat, marți, pe demnitarii-fotbaliști, catalogând victoria drept „un cadou de Centenar”.

„Vă felicit pentru succesul pe care l-ați obținut în Campionatul Balcanic Interparlamentar. M-am tot gândit cum să formulez, dar o spun direct: faptul că ați bătut Ungaria în anul Centenar face ca victoria să fie de două ori mai prețioasă. Chiar vreau să vă felicit. De abia aștept să stăm de vorbă așa informal și să îmi povestiți și mie ce s-a întâmplat acolo. Am văzut că în meciul cu Turcia se blocase cronometrul. Nu se mai oprea meciul”, a declarat Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, la festivitatea de premiere a membrilor echipei de fotbal.

Totodată, liderul PSD a mai menționat că, potrivit tradiției, țara învingătoare se va ocupa de organizare în anul următor. Liviu Dragnea n-a putut rata momentul pentru a se cere singur în „primul 11”.

„Vreau să vă asigur că la anul o să ne pregătim să organizăm noi, că așa e tradiția, cei care au câștigat. Poate la anul îmi capăt și eu un loc în echipă. Am avut o încercare nereușită, dar promit că o să mă refac fizic și o să intru și eu în echipă, chiar dacă nu titular. Dacă o să pot să intru titular, cu atât mai bine. Dincolo de glume, chiar eu cred că este o victorie importantă care spune multe lucruri. În primul rând, determinarea dvs și ambiția de care ați dat dovadă pentru a ajunge până acolo și pentru a câștiga acest trofeu. Am fost și eu la meciul acela și am văzut că pe teren chiar nu mai contează apartenența politică, ideile, culoarea politică, tensiunile din Parlament”, a adăugat Liviu Dragnea.

Parlamentarii cu talent la fotbal au pregătit finala cu Ungaria după modelul jucătorilor profesionişti. Înaintea meciului şi-au întărit spiritul de luptători şi au umblat la sentimente.

„Colegii m-au rugat, fiind și profesor de istorie, să le spun câteva cuvinte, le-am trimis niște filmulețe din Primul Război Mondial, cu momente legate de 1 Decembrie, am reușit să ne motivăm și să obținem o victorie istorică”, a spus Nicolae Georgescu, deputat PSD.

De partea cealaltă, Lucian Bode, deputat PNL, a afirmat la rândul său că „e o satisfacție să câștigi  finala împotriva Ungariei, într-un an special pentru România”.

Ca orice echipă serioasă, reprezentativa deputaților români a avut și ea indisponibilii ei pentru finală. „Am avut accidentați. Miroslav va fi operat, s-a accidentat. Contact mai dur, vă arăt și eu”, a spus Petru Movilă, deputat PMP.

Echipa campioană a fost formată din cinci deputați PSD, un liberal, trei parlamentari din PMP și un parlamentar de la minorități. Pentru câștigarea trofeului, echipa noastră a înfruntat Ungaria, Ucraina, Turcia și Kenya.

Citeşte mai multe despre:   Camera Deputatilor,   Liviu Dragnea