Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Parohul unei biserici din Maramureș și un om de afaceri, pictați pe peretele unei biserici: Pictorul a făcut o ghidușie (FOTO)

Parohul unei biserici din Maramureș și un om de afaceri, pictați pe peretele unei biserici: Pictorul a făcut o ghidușie (FOTO)

Un articol de: - 05 Oct 2015, 12:58
Parohul unei biserici din Maramureș și un om de afaceri, pictați pe peretele unei biserici: Pictorul a făcut o ghidușie (FOTO) Foto: emaramures.ro Eveniment

Parohul Bisericii "Sfânta Treime" din localitatea maramureșeană Ulmeni a fost ridicat la rang de sfânt alături de președintele echipei de fotbal locale, "CS Viitorul" Ulmeni, Mircea Covaci.

Cei doi bărbați au fost pictați pe peretele lăcașului de cult, în chip de pelerini, într-o frescă ce ilustrează "Predica de pe munte".

Covaci este persoana care a donat banii necesari ridicării Bisericii, scrie voceatransilvaniei.ro.

Imaginea a devenit rapid virală, iar preotul a explicat că "pictorul nu ne-a spus nimic. La "Predica de pe munte" sunt oameni, nu sunt sfinți, și pictorul a făcut o ghidușie și i-a pictat pe cei care s-au implicat. Nu ne-a spus nimic și când ne-am dat seama ce a făcut el plecase deja. Știu că nu-i canonic să fie, dar o să modifice".

Nu este prima dată când pe pereții unei biserici apar personalități locale și nu numai. În Mehedinți, pe zidurile unei biserici, au fost ilustrate chipurile unor personalități precum Nadia Comăneci, revoluționarul bolșevic Vladimir Ilici Lenin sau legendarul Beatles John Lennon. Este vorba despre Biserica Româno-Catolică din Orșova, singura de acest rit înălțată în perioadă comunistă.


Foto: voceatransilvaniei.ro

Citeşte mai multe despre:   Stiri Maramures