Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Pasajul de la Piaţa Sudului nu va fi gata la timp. Pierdem finanţarea europeană (VIDEO)

Pasajul de la Piaţa Sudului nu va fi gata la timp. Pierdem finanţarea europeană (VIDEO)

Un articol de: - 24 Iun 2016, 12:57
Pasajul de la Piaţa Sudului nu va fi gata la timp. Pierdem finanţarea europeană (VIDEO) Eveniment

România mai pierde niște bani de la Uniunea Europeană. Noul primar al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că Pasajul de la Piața Sudului la data prevăzută în contract, 30 iunie, astfel că actul adițional de finanțare va fi anulat.

Întârzierea lucrărilor a fost cauzată în principal de avizele greşite emise de furnizorii de utilităţi, care nu au ştiut exact pe unde trec propriile reţele subterane, a spus Firea pentru Mediafax.

Totodată, Firea a precizat că lucrarea ar trebui finalizată până la sfârşitul lunii martie 2017, conform ultimului termen asumat de constructor.

“Consiliul General al Capitalei a aprobat deja alocarea din bugetul local a sumei de 100 de milioane de lei pentru finalizarea pasajului. Referitor la recuperarea acestor sume, care în mod normal ar fi trebuit rambursate de la Comisia Europeană, sunt două chestiuni în discuţie. Pe de o parte sunt sumele care s-au plătit sau se plătesc după 31 decembrie 2015, când s-a încheiat extinderea de doi ani a exerciţiului financiar al Uniunii Europene 2007-20013. În acest caz e evident că nu putem vorbi de rambursări pentru că suntem în afara cadrului financiar. Pe de altă parte sunt sumele care au fost deja rambursate de Comisia Europeană. Aici se discută dacă va trebui să dăm înapoi aceşti bani având în vedere că proiectul nu va fi finalizat până la 30 iunie, aşa cum era prevăzut în actul adiţional la contractul de finanţare. Dacă va trebui să dăm înapoi aceşti bani, atunci în mod cert îi vom imputa antreprenorului toate sumele returnate de municipalitate, pentru că obiectivul nu s-a finalizat la timp”, a declarat Gabriela Firea.

Municipalitatea anunţa, la sfârşitul lunii mai 2016, că gradul de finalizare al lucrărilor la Pasajul de la Piaţa Sudului este de 80% şi că proiectul este în grafic pentru termenul limită de finalizare, stabilit la 30 iunie 2016. S-a dovedit a fi doar o nouă minciună a autorităților.

Lucrările la Pasajul Piața Sudului 14 Mai 2016, filmate din dronă

Citeşte mai multe despre:   Gabriela Firea